Akyurt'ta siyasi hava ısınıyor

Akyurt'ta siyasi hava ısınıyor

MHP Akyurt Belediye Başkan Adayı Fedai Yağcı seçim bürosunun açılışında Gültekin Ayantaş'a yüklendi.

Yağcı, Ayantaş'a yüklendi “Seçimi kazandıktan sonra belediye araçlarını bir ay çalıştırmadığından 2,5 milyar kâr sağladığından bahsettin. Şimdi belediyenin aylık akaryakıt gideri ne kadar? 130 milyar. Benim dönemimde kullandığım makam aracını eleştiren, sen, şimdi 3 makam aracını kullanırken kârın ne kadar acaba?” dedi.

MHP Akyurt Belediye Başkan Adayı Fedai Yağcı seçim bürosunun açılışında Akyurtlulara seslendi. Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş'ın çalışmalarını anlatan ve “Hizmet anlayışın bu mu?” diyen Yağcı; Burası iş ve işçi bulma kurumumu diyerek seçimlerden önce desteklerini aldığın insanları kapıdan kovdun, vatandaşa hizmet anlayışın bu mu?, Ankara"ya giden halk otobüslerini küçülttün vatandaşın geliş gidişini zulüm ettin, herkese cehennem azabına çevirdin hizmetin bu mu? Suyun metreküpü benim zamanımda 30 metreküpe kadar 200 lira iken senin zamanında 10 metreküpe kadar 1.800 liradan veriliyor, senin hizmetin bu mu? Her yıl bordür taşı söküp ihale ile tekrar yaptırıyorsun, boş arazileri bordür taşlarına mezar yapıp gömüyorsun, hizmetin bu mu?” diye konuştu. Yağcı ilçede gerçekleştirilen imar çalışmalarına da örnekler vererek yanlış uygulamalar yapıldığını yineledi.

MHP Akyurt Belediye Başkan Adayı Fedai Yağcı seçim bürosunun açılışında Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş"a yüklendi. Geçmiş dönemde yapmış olduğu çalışmaları da anlatan Fedai Yağcı “İmarı resmi kurum olan İller Bankası yapardı. İller Bankası"ndan imar çıkartmak öyle kolay değildi, biz sadece 18 uygulaması yaptık O zaman meclisteki arkadaşlar ve halkımız parseller büyük olmasın diye feveran ettiler. Çünkü parseller büyük olur ise insanların bu parselleri alma imkanı olmayacaktı. Akyurt göç veren bir belediye konumundaydı. Nüfusu köylerden tutma ile 2000 nüfusu zor buluyordu. Biz Akyurt"tan göçü engellemek amacıyla hibe iki otobüs alarak Akyurt-Ankara arasında taşımacılığı düzenli hale getirdik. Hal böyle olunca da düzenli çalışan otobülerle tekrar Akyurt"a dönmeye başladılar.” dedi.

“AKYURT'U İLÇE YAPTIK”
1989 seçimlerinde DYP"den tekrar aday olup hemşehrilerimin desteği ile belediye başkanlığını kazandım. Kazandıktan sonra Akyurt"un kaderini değiştirecek bir fırsat doğdu. Siyasi hayatımını riske ederek o dönemin iktidarı olan Anavatan Partisi"ne Akyurt"u ilçe olması şartıyla pazarlık yaptım. Yoğun siyasi çabalarım sonucunda 9 Mayıs 1990"da Akyurt"umuzu ilçe yaptım. 23 Mayıs"ta Anavatan Partisi"ne geçtik” dedi.

“FUAR PROJESİ BİZİM”
Yağcı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Akyurt ilçe olunca hemşerilerim Ankara ve Çubuk"a gidip işlemlerini yaptırdığı resmi kurumları da Akyurt"a getirmiş olduk. (Kaymakamlık, Tapu,Sağlık hizmetleri, Adliye, Emniyet, İlçe Tarım, Toprak Mahsulleri Ofisi, Milli Eğitim, Lise, Sağlık Meslek Lisesi gibi) Böylece Akyurt"umuza bağlı köylerdeki hemşehrilerim Akyurt"un dışına çıkmadan bütün işlerini halleder hale geldi. Bu gelişmelerle beraber 250"yi aşan sayıda dumansız sanayi tesisi getirdim. Bu görev işletmelerle beraber Akyurt"taki birçok hemşehrilerimize iş,aş, yuva imkanı sağlamış oldum. Benim ilk belediye Başkanlığım dönemimde dışarıya iş için göç veren ilçe, sanayi ile birlikte göç alan bir ilçe haline gelmiştir.” dedi.

“HAVALİMANI AKYURT"TAN GİDECEKTİ”
O dönemde Uluslararası Fuar Alanı projesi yaptıklarını belirten Yağcı, Havalimanı"nın Akyurt"tan kaldırılmak istendiğini belirterek buna engel olduklarını da sözlerine ekledi.

“YAĞCI"DAN İMAR ÖRNEKLERİ”
Yağcı, “Benim başkanlığım dönemimde yapılmış olan ve çok eleştirilen imarı İller Bankaı"nda çalışan Mustafa De-mirbaş yapardı. Biz İller Bankası"nın yapmış olduğu imarı 18 uygulayarak şuulandırma yaptırdığımda kötü de, sizin döneminde imar ya-pan Mustafa Demirbaş"ın imarı mı çok iyi?
Sizin yaptırdığınız imar sonucunda Mustafa Yıldız"ın binası Yaşar Hayta"nın evinin içine girdi, yola tecavüz etti.

“İNŞAAT YAPMALARINA MANİ OLDUN”
Mustafa Tercan"ın binasını hatalı yapıldı diye eleştirdiniz. Son-radan da düzgün yapıldı diye onay verildi?
Laz Mahmut"un binası iki taraftan yola taştı. Senin iyi iimar de-diğin bu mu? Çankırı Çevre Yolu ile eski Çankırı Yolu arasında bulunan parselleri yeniden düzenleyerek 2. bir imar yaptın. Bunun sonucunda tek tapusu bulunan insanları tanımadığı kişilerle ortak yapıp birbileri ile anlaşamaz hale getirip, yapılaşmanın önünü kestin.
Orada kendi çapında inşaat yapabilecek par-selleri büyük parseller içine sokarak insanların inşaat yap-masına mani oldun” dedi.

 



www.ufukgazetesi.com


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.