AKP'de Gökçek'i devirme hesapları

AKP'de Gökçek'i devirme hesapları

Ak Parti'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'yi getirmeye çalıştıkları yönünde çalışma yürüttükleri haberleriyle çalkalanıyor

Ankara kulisleri, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'ten oluşan grubun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'yi getirmek için bir araya geldikleri ve bu yönde çalışma yürüttükleri haberleriyle çalkalanıyor.

Edinilen bilgilere göre operasyonun ayrıntıları şöyle;

AK Parti tarafından bir türlü adaylığı ilan edilmeyen Melih Gökçek olayında çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Gökçek'in Star TV tarafından canlı olarak yayınlanan ve tüm Türkiye tarafından izlenen tartışma proğramında, büyük prestij kaybına uğrayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"ın aday yapılmaması için harekete geçen grubun liderliğini de AK Parti'nin 3 önemli ismi yürütüyor; Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek.

Yazıcı, Şahin ve İpek, Gökçek'in anketlerde yüzde 35 oy aldığı ve Kılıçdaroğlu tartışmasında iyi izlenim bırakmadığı gerekçeleriyle 10 AK Partili milletvekiliyle toplantı yaptı.

GÖKÇEK'İN YERİNE VEYSEL TİRYAKİ GETİRİLSİN!

Başbakan Erdoğan'a Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Gökçek yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'yi önerme kararı alan grup, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok"un da yaptığı açıklamalarla partiye zarar verdiğini savunuyor.

Yazıcı, Şahin ve İpek'in “Sayın Başbakan'a bu bilgi ve değerlendirmeleri bizim iletmemiz yanlış olur. 10 Milletvekili randevu isteyerek anket çalışmasının sonucu, Kılıçdaroğlu tartışmasındaki izlenimleri anlatırsa daha etkili olur. Gökçek artık bizi temsil edemez” dediği öğrenildi.

Bu arada İdris Naim Şahin, “Yeni yaptırdığımız ankette Gökçek'in oyunun yüzde 35 olduğunu da Başbakan'la konuşmanızda ekleyin. Bazı medya grupları Gökçek'e önümüzdeki hafta da yüklenecek. Gelen bilgiler o doğrultuda..” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.