AKP Kurmayları Üniversiteye Sıcak Bakıyor.

AKP Kurmayları Üniversiteye Sıcak Bakıyor.

Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan Ankara’da kurulacak olan ‘Yıldırım Beyazıt Üniversite’sinin ilçemizde kurulması için destek arayışlarına devam ediyor.

 

 

Bu amaçla 5 Mayıs 2010 Çarşamba günü Belediye Başkanı Lokman Özden’le birlikte Ak Parti’nin Meclis’teki kulisine katıldı ve burada bakanlar, milletvekilleri ve bürokratlarla görüştü. Onlardan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Çubuk’ta kurulması için destek istedi.

 

            Dr. Tuncay Acehan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ Ak Parti gurubunda ilk olarak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüştük. Kendisine, Çubuk İlçesinin üniversite için; Uluslar arası Esenboğa Havaalanı, 6 şeritli yolu, Ankara’dan 15-20 dakikada gerçekleşen ulaşım kolaylığı, öğrenci yurtları, yaklaşık üniversite için tahsis edilen yaklaşık 5 bin dönümlük üniversite alanı ve çevre düzeni ile kısacası her yönüyle hazır olduğunu, Çubuk Halkı’nın AK Parti’ye (3 Kasım 2002 Genel Seçimleri’nde yüzde 64,85 (ülke çapında oy oranına göre Konya-Karatay’dan sonra AK Parti’ye en fazla oy veren ikinci ilçe), 22 Temmuz 2007’ Genel Seçimleri’nde yüzde 72,70 ve 21 Ekim 2007’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Referandumu’nda (Halk Oylaması)  da yüzde 83 oy vererek AK Parti’ye olan bağlılığını ve güvenini fazlasıyla yerine getirdiğini, bu nedenle de üniversiteyi her yerden fazlasıyla hak ettiğini detaylı olarak anlattım.     

 

            Bu söylemlerim karşısında duygulanan Sayın Arınç, “Çubuk’a bu konuda destek vereceğim” dedi.

 

            Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu bu konuda desteğini vereceğini söyledi.

 

            Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam ile görüştük. Görüşleri olumlu idi.

 

             Genel Başkan Yardımcılarından; Salih Kapusuz, Haluk İpek, Hüseyin Tanrıverdi ve Reha Denemeç ile görüştük. Hepsinin de görüşleri olumlu idi.

 

            Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem’in de görüşleri olumlu..

           

             Yine Ankara Milletvekilleri; Aşkın Asan, Faruk Koca, Burhan Kayatürk, Ahmet İyimaya, Nazmi Haluk Özdalga üniversite konusunda açık ve net destek verdiler.

 

            Ankara Milletvekili ve Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu’nun da desteğini aldık.

 

            Ak Parti Ankara İl Koordinatörü ve Adana Milletvekili Necdet Ünüvar destek sözü verdi.

 

            Çankırı Milletvekili Nurettin Akman destek sözü verdi.

 

            Mustafa Sait Yazıcıoğlu da destek sözü verdi.

 

            İstanbul Milletvekili Özlem Piltanoğlu Türköne (Gazeteci_Yazar Mümtazer Türköne’nin eşi), “Mesaj alınmıştır, tam destek” dedi.

 

            Yine kuliste görüştüğümüz Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek başından beri verdiği desteği tekrarlayarak, destek sözünü yineledi.

           

            Üniversite konusunda sadece İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın (bölge milletvekilimiz) tam desteğini nedendir alamadık. İnşallah O’nun da desteğini alacağız.

 

            Görüldüğü gibi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Çubuk’ta kurulmasına destekler gün geçtikçe artıyor. İbre Çubuk’u gösteriyor. Bu konuda konsensüs (uzlaşı, oybirliği) sağlanıyor. Fakat biz çalışmalarımıza son hızıyla gece-gündüz demeden devam edeceğiz. Üniversite Çubuk’a kurulacak. Halkımıza hayırlı olsun..” dedi.

 

            Üniversite dışında ilçenin diğer sorunları konusunda da görüşmelerde bulunduklarını belirten Dr. Acehan, “Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile hastanenin sorunları ve eksikleri konusunda görüştük. Yeterli desteği vereceğini söyledi.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilçenin mali konularını görüştük.

 

 Ayrıca bu arada yapımı devam eden 100 yataklı ek hastane binası bu yıl içerisinde (büyük bir ihtimalle eylül-ekim aylarında) hizmete girecek. İlçe halkının sağlık sorunları bitecek” dedi.

 

Haber: Şuayip Yaman

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum