AKDENİZ ŞAMPİYONU ÇUBUKLU SPORCU ENVER YILDIRIM’A COŞKULU KARŞILAMA

AKDENİZ ŞAMPİYONU ÇUBUKLU SPORCU ENVER YILDIRIM’A COŞKULU KARŞILAMA

İspanya’da yapılan Akdeniz Eskrim Şampiyonası’nda şampiyon olan Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Enver Yıldırım Çubuk’a döndü.

25-31 Ocak 2015 tarihleri arasında İspanya'nın Guadalajara Kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Akdeniz Şampiyonasında şampiyon olan Çubuk Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Enver Yıldırım, yurda dönüşünde Esenboğa Havaalanında sevenleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

enver2.jpg

Akdeniz Şampiyonası’nın 31 Ocak günü gençler yaş grubunda oynanan ferdi müsabakada Türkiye adına altın madalyayı Enver Yıldırım kazandı. Erkekler Kılıç branşında piste çıkan başarılı Çubuklu sporcu tüm rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu.

enver3.jpg

Enver Yıldırım ilk turda 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde ettikten sonra ikinci tura 5. sırada yükseldi. Başarılı eskrimcimiz 16’lık tabloda Mısırlı Yassin Agamy’yi 15-7, çeyrek finalde de Tunuslu Ridha Zdiri’yi 15-13 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı final maçında başka bir Tunuslu ile eşleşen Enver Yıldırım rakibi Fares Ferjani’yi de 15-13’lük skor ile geçmeyi başardı. Enver Yıldırım final maçında da Mısır’dan Mohamed Amer’e 15-12 üstünlük sağlayarak şampiyonluğunu ilan etti.

enver4.jpg

Hafta sonu yarıştığı İspanya’dan Esenboğa Havalimanı'na gelen Enver yıldırım’ı, babası Ramazan Yıldırım, annesi, ağabeyi Hakan Yıldırım, aile fertleri, Çubuk Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kalender, 1402 ANKA Geçlik ve Spor Kulübü Başkanı Galip Şimşek ve sporcuları ile çok sayıda seveni tarafından karşılandı.

Havalimanında çiçeklerle karşılanan Enver Yıldırım, ''Türkiye seninle gurur duyuyor, Ankara’nın ve Çubuk’un gururu'' tezahüratları eşliğinde uzun süre omuzlarda kaldı. Şampiyon sporcu, sonrasında sevincini antrenörü Mustafa Kalender, babası, annesi ve ailesiyle paylaştı.

Sporcuları tarafından alınan madalyayı Türk Milletine ve Çubuk’a armağan ettiklerini söyleyen Çubuk Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kalender Mustafa Kalender,” Milli sporcumuz Enver Yıldırım’ın haklı bir gururunu yaşamak üzere buradayız. Akdeniz şampiyonası gençler kılıç dalında birinci oldu. Bize bu gururu yaşattığı için kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bizlerde heyecan içerisinde sonuçları bekliyorduk. Bize bu mutluluğu Çubuğumuza yaşattı, Ankara’mıza yaşattı, kulübümüze yaşattı, kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Bu çok önemli bir ayaktı bizim için, bundan sonra Avrupa ve Dünya şampiyonası var. İnşallah orada daha büyük başarılara imza atmak istiyoruz. Bir Avrupa ve dünya şampiyonluğu özlemimiz var. İnşallah bu özlemimizi de gidereceğiz. Emin adımlarla yolumuzda ilerliyoruz ve inşallah bu konuda da muvaffak olacağız. Buradan Spor Bakanımıza, Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüze bize sunmuş oldukları inanılmaz desteklerden, hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Saygılarımı iletiyorum” dedi.

Kendisine yapılan karşılamadan dolayı çok teşekkür eden Enver Yıldırım ise, karşılamayı görünce sevincinin iki kat arttığını kaydetti.

Milli Marşı orada herkese okutmanın paha biçilemez bir şey olduğunu aktaran Yıldırım, duygularını şu şekilde ifade etti:

“Bu çok güzel bir duygu. Özellikle de Milli Marşı orada herkese okutmak paha biçilemez bir şey. Bu yüzden şuan çok mutluyum, karşılamayı görünce sevincim iki kat daha arttı. Bu yüzden herkese teşekkür ederim, sağ olun. İspanya’dan ülkeme iki madalya getirdim ve çok mutluyum. Şampiyonaya sık sık antrenman yaparak antrenörüm Mustafa Kalender’le sürekli olarak çalıştık. Müsabaka öncesinde kampımız vardı, orda da çalıştık. Sonuç olarak verimli bir süreç geçirdik. Hani öncesinde de çok sık çalışıyorduk. İyi sonuç geldi meyvesini aldık.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum