AK PARTİ’NİN EN GENÇ ADAYI: İBRAHİM ENES DURUAY...

AK PARTİ’NİN EN GENÇ ADAYI: İBRAHİM ENES DURUAY...

İbrahim Enes Duruay, AK Parti’den 27. Dönem Ankara 2. Bölge 10. Sıra milletvekili adayı oldu.

Şuayip YAMAN

 

AK Parti Ankara 2. Bölge 10. sıradan milletvekili adayı olan 18 yaşındaki İbrahim Enes Duruay adaylığı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Meclis’in yaş ortalaması çok yüksek ve o yaş ortalamasındaki insanlar 18 yaşındakilerin halini anlayamaz. Bugün Türkiye’de 3 milyon 18 yaşında kardeşimiz var ve Meclis’te temsil edilmeye ihtiyaçları var. Bundan dolayı ilk olarak gençlerin Meclis’te temsillerini sağlamayı planlıyorum” dedi.

 

AK Parti Ankara 2. Bölge 10. sıradan milletvekili adayı olarak listede yerini alan 18 yaşındaki İbrahim Enes Duruay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilme yaşının 18’e düşürüleceğini açıklamasıyla aday olmaya karar verdiğini ancak ailesi dâhil kimseyle bu kararını paylaşmadığını söyledi.

 

“Seçilme yaşının 18’e düşürülmesi üzerine hemen milletvekili aday adayı oldum”

dscn6408.jpg

Seçilme yaşı için 18 yaşının şu an bile tartışma konusu olduğunu ve böyle bir durumda insanların kendisine çok inanmayacağını düşündüğü için kimseyle bu kararını paylaşmadığını kaydeden Duruay, "Ama bugün öyle olmadı. Referandumda 18’e düşürülünce dedim ki; “Benim böyle böyle bir niyetim vardı. Sizin için de uygun mudur’ dedim ve sağ olsun ailem de destekledi, olumlu bir tepki verdiler.

 

Aday adaylığı sürecinde de destek verdiler ve adaylık sürecinde de destek vereceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“Gençleri temsil edeceğim”

dscn6496.jpg

Projeleri hakkında bilgi veren Duruay, "Bence ilk olarak gençler için önemli olan Meclis’te temsil edilebilecek olmaları. Ben değil de başka bir genç aday olmuş olsaydı ben de ilk olarak onu desteklerdim.

 

Çünkü maalesef Meclis’in yaş ortalaması çok yüksek ve o yaş ortalamasındaki insanlar 18 yaşındakilerin halini anlayamaz. Bugün Türkiye’de 3 milyon 18 yaşında kardeşimiz var ve Meclis’te temsil edilmeye ihtiyaçları var. Bundan dolayı ilk olarak gençlerin Meclis’te temsillerini sağlamayı planlıyorum. Hem onların problemlerini dile getireceğim hem de bu problemlere çözüm önerileri üretmek için çalışacağım. Eğitim de ilk gündemimiz olacak" dedi. 

 

“Unutmayınız ki hiçbir şey hayal etmeden başarılmaz”

 

Kendi yaşıtlarına da mesaj veren Duruay, "Hiç küçük düşünmesinler. Yaşımız küçük diye önyargıları olmasın. Sadece siyasette değil, sanatta, sporda, eğitimde, bilimde hangi alanlarda olursa olsun büyük düşünsünler, büyük hedefler koysunlar ve bunların hepsini de hayal etsinler. Çünkü hiçbir şey hayal etmeden başarılmaz. Ben bugün listedeysem hayal ettiğim içindir. Önlerine çıkan engellere de takılmasınlar, biz düşe kalka ilerleyeceğiz, mutlaka inişler çıkışlar olacaktır. İnişlere çıkışlara, küçük başarısızlıklara aldanmasınlar, yeniden tekrar tekrar deneyip başarıya ulaşmayı hedeflesinler" diye konuştu.

 

İbrahim Enes Duruay Kimdir?

 

Duruay, 1999 yılında Ankara'da doğdu. İlk kitabını on iki yaşındayken yazdı. Bu kitabın ardından araştırma, gezi, roman türlerinde Ortadoğu temalı 5 kitabı yayınlandı. 

İlk kitabı ‘İslambol’u 2012 yılında yayınladı.

Şam’dan Kudüs’e kitabını 2015’de, “Kudüs Yolcusu” romanını ise 2016’da yayınladı.

Çeşitli belgesel ve kısa film projelerine yönetmenlik ve senaristlik yaptı.

Çeşitli yazı ve makaleleri ulusal dergi ve gazetelerde yayınlandı. Tiyatro ve kısa film senaryoları yazdı.

 Nisan 2016’da yakın arkadaşları ile birlikte Ankara’nın ilk ve tek çocuk derneğini kurdu.

2015 yılında sekiz ay boyunca yerel bir gazetede düzenli olarak köşe yazarlığı yaptı.

“Dünya’da Neler Oluyor” isimli bir internet sitesi kurdu, bir yıl süre ile bu sitede yazıları yayınladı.

Duruay, ortaokulda okurken bir yıl, lisede ise iki yıl boyunca okul dergisinin editörlüğü görevini üstlendi. 

Duruay, tiyatro ve kısa film senaryoları da yazmaktadır. Yazdığı senaryolardan bazılarını Nisan 2016’da yakın arkadaşları ile birlikte kurduğu Ankara’nın ilk ve tek çocuk derneği olan “Hempa” aracılığıyla filmleştirmiş ve çeşitli ortamlarda izleyici ile buluşmuştur. 

Bu filmlerden orta metrajlı olanlardan biri Sultan II. Abdülhamit Han’ın hayatını, bir diğeri ise Aliya İzzetbegoviç’in gençliğini ele almaktadır. 

İbrahim Enes Duruay ayrıca, Ankara’daki Suriyeli mülteci çocukların eğitim hayatını ele alan “El-Medrese” isimli belgeselin de yönetmenliğini yapmıştır.

“World’s Paper” isimli İngilizce yayın yapan dijital bir politika dergisi çıkarmaya başladı. 

Halen Türkiye’nin faaliyet halindeki tek çocuk derneği Hempa’nın yönetim kurulu başkanı ve İngilizce olarak yayın yapan World’s Paper isimli dijital politika derginin genel yayın yönetmenidir.

Küresel medyada Türkiye’yi doğru anlatmayı hedefleyen Duruay, 2017 yılında Lviv Medya Forumu’nda dünyanın en genç katılımcısı olarak Türkiye’yi temsil eden heyette yer aldı. 

2015 yılında sekiz ay boyunca yerel bir gazetede düzenli olarak köşe yazarlığı yaptı. “Dünya’da Neler Oluyor” isimli bir internet sitesi kurdu, bir yıl süre ile bu sitede yazıları yayınladı.

“İyilik adına yola çıktım”

 

TYB Gençlik birimi, genç yazarlarla buluşmalarının ilkini gerçekleştirdi.

 

25 Şubat cumartesi günü 12:30'da başlayan programda İbrahim Enes Duruay son kitabı ‘Halep'te Aşk'ı anlattı. Program yöneticiliğini Rabia Nur Akmaz yürüttü. 

 

İbrahim Enes Duruay daha önce çıkardığı İslambol, Şamdan Kudüs'e ve Kudüs Yolcusu kitaplarını anlattı. 

 

Kitaplarını dünyadaki iyiliğe adadığını söyleyen Duruay, bu coğrafya üzerine özellikle eğildiğini söyledi. Bunun sebebi olarak da bu coğrafyanın hem medeniyet beşiği olması dolayısıyla öne çıkarmak istemesi hem de yaşanan zulümlere ve sıkıntılara parmak basmak niyetinde olmasını gösterdi. 

 

Henüz lise talebesi olan Duruay, genç yaşına rağmen bu konulara eğilerek, iyilik ve insanlık idealini gerçekleştirmeye çalıştığını ifade etti. 

 

“Çubuk’ta İftara katıldı.”

 

AK Parti Ankara 2. Bölge 10. Sıra milletvekili adayı İbrahim Enes Duruay, Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanlığı’nın Şehit aileleri ve Gazilere verdiği iftarda yaptığı konuşmada “Bu sıcak ortamda sizlerle bulunmaktan son derece mutluluk duydum. İlk defa geldiğim Çubuk’ta büyük bir ilgiyle karşılaştım.

 

Misafirperverliğiniz karşısında oldukça duygulandım.

 

Şehitler ve Gaziler bizim baş tacımız, onları hep başımızda taşımalıyız.  Hepinize sonsuz saygı ve sevgilerimi sunarım.”   Dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.