Ak Parti'nin adaylık kriterleri

Ak Parti'nin adaylık kriterleri

AK Parti'den belediye başkanı adayı olabilmek için öncelikle iyi görüntü vermeniz gerek. Diğer kriterler ise şöyle;

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, yerel seçimlerdeki adaylarda aradıkları kriterleri açıkladı.

ÖNEMLİ OLAN KAZANMAK DEĞİL, SONRASI

Tanrıverdi, partinin Türkiye Bülteni isimli yayın organına yaptığı açıklamada, seçimi kazanacak adayla seçime gidileceği yaklaşımının yerine, halkın, kentlerin kazanacağı adayla seçime gireceklerini vurgulayarak, "Seçimi kazanacak adayla seçime girebiliriz, seçimi de kazanabiliriz. Ancak bunun neticesinde halkımız ve beldemiz kaybedecekse yanlış yapıyorsunuz demektir. Belediye başkanının seçilmesinden daha önemlisi, seçimden sonraki hizmet sürecidir. İşte bu süreçte başarılı olacak adayı belirleme gibi bir görev sorumluluğumuz var.

İŞTE ADAYLIK KRİTERLERİ

AK Parti'nin oturmuş ve halk nezdinde de genel kabul görmüş bir seçim stratejisi ve aday belirleme süreci vardır. Adayın iyi bir görüntü vermesinin, güven telkin etmesinin yanında dürüst, liyakatlı, insanlara hizmet etmeyi seven, misyon ve vizyon sahibi, başarılı yöneticilik geçmişinin olması ve üretken olması gibi özelliklere sahip olması gerekir." ifadesini kullandı.

 Tanrıverdi, yerel seçimlerdeki adaylarda, başta demokrasi kültürüne sahip olması, az kaynakla çok iş yapabilmesi, yetkiyi paylaşan, kentin yaşam kalitesini yükseltecek ve hesap verebilir olmasına dikkat edeceklerini belirtti.

KADINLAR VE GENÇLER DE ADAY OLACAK

Tanrıverdi, bir belediye başkanının başarısının en önemli kriterinin halkın memnuniyeti veya hoşnutsuzluğu olduğuna işaret ederek, "Halkımıza sunulan hizmetler ve beldenin gelişimi pozitif yönde ise belediye başkanı başarılıdır diyebiliriz; durağan veya negatif ise belediye başkanı başarısızdır diyebiliriz." görüşünü savundu.

Tanrıverdi, yerel seçimlerde adayların belirlenmesi esnasında kadınlara ve gençlere yönelik pozitif ayrımcılık yapılmasına gerek kalmayacak şekilde kadınlardan ve gençlerden adayların olacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum