AK Partili Koca; “Milletimize hizmet yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz”

AK Partili Koca; “Milletimize hizmet yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz”

7 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde Ankara siyasi kulisleri iyiden iyiye hareketlenmeye başladı. Haber Ankara’ya konuşan Seyit Koca, “Teşkilatımıza uygun, yakışır şekilde ve her zaman olduğu gibi milletimizle bir bütün olarak;...

7 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde Ankara siyasi kulisleri iyiden iyiye hareketlenmeye başladı. Haber Ankara’ya konuşan Seyit Koca, “Teşkilatımıza uygun, yakışır şekilde ve her zaman olduğu gibi milletimizle bir bütün olarak; iç içe olacak şekilde hizmet vermeye talibiz.” dedi.

Sn. Seyit Koca, öncelikle yeniden bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. AK Parti’de temayül yoklaması süreci yaşandı. Ardından mülakat süreci başladı ve sona ermek üzere. Sizin açınızdan AK Parti aday adaylığı süreci nasıl ilerliyor?
Kendi aday adaylık sürecimden önce, bu sürecin ülkemiz ve partimiz için hayırlı bir şekilde ilerlemesini diliyorum. Aday adaylığı bir takvime bağlı; temayül, mülakat ve üst kurullarda değerlendirilmesi şeklinde de ilerliyor. Geldiğimiz nokta itibariyle iyi durumda olduğumuza inanıyoruz fakat nihai karar Parti Genel Merkezi’nin ve siyasi büyüklerimizin kararıdır. Bize görev verilirse bütün gayretimizle ülkemize hizmet etmeye çalışacağız. Verilmezse de bizim siyasi duruşumuz belli, misyonumuz belli, partimiz belli… AK Parti’nin seçim proğramı ve seçim hedefleri doğrultusunda hep birlikte milletimize hizmet yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.

- AK Parti’den aday olarak gösterilirseniz, seçime kadar ne tür çalışmalar yapacaksınız?
Hepimizin de bildiği gibi işleyen bir secim takvimi ve partimizin ortaya koymuş olduğu bir seçim proğramı var. Parti ve teşkilat disiplini içerisinde bu proğram çalışır. Her adayın ne yapacağı bellidir. Bunun içinde hep başarılı olmuştur. AK Parti’nin hamurunda milletimize hizmet sevdası var. Bu yolda bize düşen görevi de en iyi şekilde yerine getireceğime inanıyorum. Ak partili olmak bir sevdadır. Bu sevdayı daha üst seviyelere taşımak için çalışacağız. Teşkilatımızla birlikte, partimizin misyonuna yakışır bir şekilde ve her zaman olduğu gibi milletimizle bir bütün olarak; iç içe, gönül gönüle olacak şekilde 7 Haziran 2015 te AK Parti bayrağını yine en üst noktalara taşıyacağız.

 Milletvekili seçilirseniz, hangi faaliyetlerle ön plana çıkmak istersiniz? Bölgemizde nelerin değişmesi için uğraşacaksınız?

Ankara’yı sanayi ve tarım kenti olarak değerlendirmek lazım. Sanayimizin sıkıntıları ve çözümleri farklı; her ne kadar Büyük Şehir olsa da taşra ilçelerimizin sorunları ve çözümleri farklı. Sanayide ciddi anlamda eğitimli kalifiye eleman açığı var. Bunun giderilmesi için STK’ları da sisteme dahil ederek mesleki eğitimin geliştirilmesi yönünde ağırlıklı çalışmalarımız olacaktır. Üretimi destekleyici kamu desteklerinin kapsamının genişletilmesi yönünde çalışmalarım olacaktır. Ar ge ve inovasyon’u teşvik ederek yenilikçi ürünlerin üretilmesi ve bu sayede de ton başı ihracat bedelinin daha üst seviyelere çekilmesi yönünde gayret sarf edeceğim.

Yine Ankara’nın büyük bir kısmı tarımla uğraşmaktadır. Bölgemiz insanı ilkel şartlarda yapılan tarımdan yeterli gelir elde edemediğinden köyden kente göç etmektedir. Bunun önüne geçebilmek için bir an önce modern ve ekolojik tarım desteklenmelidir. Hepimiz inde bildiği üzere Ankara’mızın ilçeleri termal su yönünden zengindir. Bu ilçelerimizde termal tarım ve seracılık desteklenmeli, yılda birden fazla ürün elde etmek ve rekoltenin artırılması yönünde acilen tedbirler alınmalıdır. Bölgemizin güzellikleri, doğal kaynakları, doğal zenginlikleri var; fakat bunları kullanamıyoruz. Bunların başında jeotermal ısı kaynaklarımız geliyor. Hava alanı avantajınıda kullanarak bu kaynaklarımız fırsata dönüştürülebilir. Çubuk, Kızılcahamam, Çamlıdere, Ayaş, Güdül ve Beypazarı ilçelerimizde termal sağlık turizmi ön plana çıkartılabilir. Bu sayede Hem köyden kente göçün önüne geçmiş oluruz hem de köylerimizin ülke ekonomisine katkısını artırmış oluruz.

Ankara’yı iyi tanıyorsunuz…

Burası bizim yuvamız, evimiz ve aynı zamanda Başkent. Ankara’yı karış karış gezdim. Sorunlarını ve çözüm yollarını iyi analiz ettiğimi düşünüyorum. Örneğin bölgemizin ulaşımla ilgili sıkıntıları da mevcut. Bir an önce ikinci çevre yolu denilebilecek Akyurt, Çubuk, Kazan ve Temelli karayolu bağlantısının yapılması lazım. Bu sayede bölgedeki hem sanayi tesislerinin, hem tarımın gelişmesinin önü açılacak, hem de şehir merkezlerindeki trafik yükünün azaltılması sağlanacaktır. Bu yolun acilen programa alıp tamamlanmasını sağlayacağız.

Sizi AK Parti’ye yönlendiren nedir? 
Bir misyon üzerinde siyasi görüşümüz devam ediyor. Bundan önce AK Parti yokken Anavatan Partisi’ne gönül vermiştim. Anavatan Partisi bayrağı altında bu ülkeye hizmet verdik. Artık aynı misyon daha gelişmiş şekliyle AK Parti’de sürüyor. Milli ve Manevi değerlerimizi ön plana çıkarttığı için AK Parti saflarında yer almaktayım. AK Parti’nin kurulduğu günden beri teşkilatlarımızın içerisindeyim. Ortaya koymuş olduğu misyonu paylaşıyorum ve savunucusuyum. Çalışmalarımız da bu yönde devam edecek.
Hep birlikte ”YENİ TÜRKİYE İÇİN DURMAK YOK YOLA DEVAM” diyoruz.

Sn. Koca, verdiğiniz samimi cevaplar için teşekkür ederiz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.
Ben de Haber Ankara ekibine tekrar teşekkür ederim. Yayın hayatınızda başarılarınızın devamını dilerim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.