AK Parti'den gazete haberlerine cevap

AK Parti'den gazete haberlerine cevap

AK Parti Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Hürriyet Gazetesindeki habere tepki gösterildi

AK Parti Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, ''Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ve eski İlçe Başkanı İlhami Taşkesti'nin 2008 yılında partiden uzaklaştırıldığı'' hatırlatılarak, ''parti ile ilişiği kesilen bu kişilerin adının AK Parti ile anılması insafsızlıktır'' denildi.

AK Parti Genel Merkezi'nden, bugün bazı basın organlarında yer alan, ''Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ve eski İlçe Başkanı İlhami Taşkesti'nin yargıya intikal eden davaları ile ilgili haberler konusunda'' yazılı açıklama yapıldı.

''Söz konusu haberlerde, Adem Tuğluca ve İlhami Taşkesti'nin adının AK Parti ile birlikte anıldığı'' ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

''Yargılanan bu iki isimden Adem Tuğluca, AK Parti'nin etik siyasi anlayışı ile bağdaşmayan hal ve hareketlerinden dolayı 19.03.2008 tarihinde partimizden ihraç edilmiştir. Üstelik bu ihraç kararı 21 Mart 2008 tarihli Hürriyet Gazetesi'nin Ankara ekinde 'Başkana Şok İhraç' başlığı ile haberleştirilmiştir.

Habere konu bir diğer isim olan İlhami Taşkesti ise Genel Merkez tarafından münfesih hale getirilerek; 19.12.2007'de yönetim kurulu ile birlikte AK Parti'den uzaklaştırılmıştır.

Tutuklamalar, ihraç ve uzaklaştırma kararlarından yaklaşık 1 yıl sonra, 1 Aralık 2008'de yapılmıştır ve yargı süreci halen devam etmektedir. Hal böyle iken, biri 2007'nin sonlarında, diğeri ise 2008'in başlarında parti ile ilişiği kesilen bu kişilerin adının AK Parti ile anılması insafsızlıktır.

AK Parti, kuruluşundan bugüne değin, Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında benimsediği temiz siyaset anlayışı etrafında; hiçbir kirli yüzü bünyesinde barındırmamış, ilkelerinden asla taviz vermemiş ve asla da vermeyecektir.''


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum