AK Parti Genişletilmiş İstişare Toplantısı Çubuk'ta Yapıldı

AK Parti Genişletilmiş İstişare Toplantısı Çubuk'ta Yapıldı

AK Parti Ankara İl Başkanlığı ile Ankara İl Genel Meclisi Üyelerinin Birlikte Düzenlediği Genişletilmiş İstişare Toplantısı Çubuk'ta Yapıldı.

 

                                                                                                        Şuayip YAMAN

            AK Parti Ankara İl ve Çubuk İlçe Teşkilatları Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Salonu’nda muhtarlara yönelik bir istişare toplantısı yaptı. Toplantıda İl Özel İdaresi’nin ve İl Genel Meclisi’nin Çubuk mahalle ve köylerine yaptığı hizmetler masaya yatırıldı ve uzun uzun tartışıldı. 2011 bütçesi için muhtarların görüşler alındı

 

            Toplantıya AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Çiftçi ve heyeti ile birlikte Çubuk’tan; AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, İl Genel Meclisi üyeleri; Şerife Ayar, Sami Çetinkaya, Ahmet Arslan ve Şahap Topçu ile birlikte Belediye Başkanı Lokman Özden ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldılar.

 

            İl Genel Meclisi Üyesi Sami Çetinkaya yaptığı açılış konuşmasında Çubuk mahalle ve köylerine yapılan hizmetleri rakamsal değerleriyle birlikte bir bir açıkladı.

 

            İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Ekrem Çiftçi; “ 17 köyü olan ilçelerde toplantılar yaparak özel idarelerin hizmetlerini (2003-2009) tartışmak üzere burada bulunuyoruz. 2011 bütçesi içinde sizlerin görüşlerini alarak Plan-Bütçe’de bunları değerlendireceğiz.

 

            2011 bütçesinde özellikle Tarım, Hayvancılık ve Sulama konularına ağırlık verilecek. Bütçeye ciddi rakamlar konulacak. Yol, su olmazsa olmaz konulardır. Bunlar rutin işlerimizdir” dedi.

 

            Muhtarlara söz verildi. Sırasıyla; Sarısu Köyü Muhtarı Kasım Recep, Aşağı Emirler Köyü Muhtarı Orhan Bartan, Meşeli Köyü Muhtarı Ali Haydaroğlu, Yenice Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kalender, Ovacık Köyü Muhtarı Halil İbrahim Altıntaş, Susuz Köyü Muhtarı Kalender Bekgeldi, Dağkalfat Köyü Muhtarı Hüseyin Uzunkulaoğlu, Yazır Mahallesi Muhtarı Sadık Can, İmam Hüseyin Mahallesi Muhtarı İsmail Yalama, Kışlaçık Köyü Muhtarı Remzi Ünal, Yıldırım Aydoğan Köyü Muhtarı Cemaleddin Özbey, Kuruçay Köyü ile ilgili olarak ÇUDEF temsilcisi Metin Taşyürek, Kutuören Mahallesi Muhtarı Ali Balin köy ve mahallerindeki alt yapı ve diğer konulardaki eksiklikleri ve sorunları dile getirdiler.

 

            İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Çiftçi konu başlıkları ile verdiği cevaplarda şunları söyledi;

 

“Makine Parkı için gereken yapılacak.

 İçme suyu eski hatlar değişecek.

Kanalizasyonla ilgili olarak 2011 de tamiratlarla ilgili çalışmalar yapacağız.

Köy yolları ile ilgili olarak, eksik olan yollar yapılacak. Kitapçıktaki bilgilere bakıp da bizim yollarımız planda yok, yapılmayacak hissine kapılmayın. Yollarınız yapılacak.

Tarım arazilerinin yollarının açılmasını sağlayacağız. Bu konuda mesai + mazot olayı mesai saati için yok. Sadece mesai dışında var.

Göletler konusunda etüt de olanlar takip edilecek. Teklifte olmayanlar esas alınmayacak.

Köy meydanları alt yapıları bitmek kaydıyla yapılacak.

Köy Konakları, Sizler başlatacaksınız. Bizler destekleyeceğiz.

Camii yapımıyla ilgili yardımları endirekt yollarla çözmeye çalışacağız” dedi.

 

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Bu bir değerlendirme toplantısıdır. Talep olarak Çubuk’ta yapılmakta olan “Ek 100 Yataklı Hastane”  17 milyon lira ile başladı 19 milyon lira ile bitti. İl Özel İdaresi’nin de katkıları oldu. Muhtemelen eylül-ekim aylarında hizmete girecek.  Teçhizat ve tesisat eksiği var. Sağlık Bakanlığı 200 bin lira ayni, 600 bin lira da nakdi yardım verecek Ama bu rakamlar yeterli değil.. “ dedi.

 

Bu konuda İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Çiftçi, “Hastane için bu dönem yardım edemeyiz. Ama 2011 için düşünürüz” dedi.

 

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada; “Sorunları yerinde tespit etmek, istekleri yerinde şekillendirmek çok önemli.. Sorunlarınızın çoğu ASKİ’yi ilgilendiriyor. Vatandaşlar sizi rahatsız ediyor. Haklı olarak sizlerde yetkilileri sıkıştırıyorsunuz.

 

Mahallelerin sorunlarını biliyoruz. En kısa zamanda çözeceğiz. Adliye binası bitti ve hizmete girdi. Hastane bitti. Ufak tefek eksiklikleri var. Emniyet Müdürlüğü binası yapılıyor.

 

İlçede Kapalı Spor Salonu yok. Stadyum yok. Oysa 20 bin öğrencimiz var.

 

Önce mahallelerin sorunları, sonra da köylerimizin sorunları için greyderlerimizi ve araçlarımızı göndereceğiz.

 

İnsan olan yerde eksiklikte vardır. Bu bir olgunluktur. Eleştirilerden ders alacağız.

 

Bir vatandaşın, “Sünlü Mahallesi’nde oturuyorum. Fakat her gün evime el arabası ile su getiriyorum” demesi üzerine Başkan Özden, “Su ASKİ’nin tasarrufunda sulara tabiî ki saat takılacak, abone olunacak. Sünlü Mahallesi Muhtarı bize sorunlarını söylerse biz bunu çözeriz” dedi.

 

İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Çiftçi, “ 2011 bütçesini yaparken sizlerin isteklerinizi, sizden duymak istedik. Yol, su hizmetlerini vermek zorundayız. Sizlere gelir getirecek projeleri bize bildirin. Sizler büyükbaş hayvan vermeyi düşünüyoruz. Keza Arıcılık ve Seracılık gibi.. İşlerinizi Meclis’te çözün..” dedi.

 

İl Genel Meclisi Üyesi Sami Çetinkaya, “Bu köyler bizim köylerimiz. Herkes köyüne bir şeyler yapacak. Bazı arkadaşlarımız sitem ediyor. Köye Hizmet Götürme Birliği ile (İl Özel İdaresi hariç)   her yere hizmet götürdük. Götürmeye de devam edeceğiz” dedi.

 

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, “Sizlerin hem takdirine ve hem de eleştirilerine açığız. Nerede sorunlarınız var, Nasıl çözeriz ? Bunları araştırıyoruz ve çözüm yolları arıyoruz.

 

Halkımızın, köylümüzün, kentlimizin ve şehirlimizin istekleri ve dilekleri bitmiyor. Bu halk, bu millet iyilerin en güzeline ve en iyisine layık.

 

Burada bulunan herkes kendi mahallesinin, kendi köylüsünün sorunlarını anlattı. Bu bizi bu sorunları çözmeye “memur” ediyor. Konuşulanların da sözde kalmaması için notlarımızı aldık. Sizlerde bu taleplerin izleyicisi ve takipçisi olun.. Sonuç alana kadar takip edin.. Sorunlarınızı karşılayacağımıza söz veriyoruz. Muhatabınız neresi olursa olsun, sorunlar çözülmelidir. Ki eksiklikler kalmasın.. Diyalogu bırakmayalım. Sorunları bize iletirseniz, biz de gerekeni yaparız. Sizler hizmetlerin en iyisine layıksınız. Sizlerin katkısı ile bu ili (Ankara’yı)ve bu ilçeyi (Çubuk’u) elbirliği ile kalkındıracağız” dedi.

 

İstişare Toplantısı’nın ardından “Ek 100 Yataklı Hastane” ye geçildi. Hastane Başhekimi Dr. Ziya Albayrak Hastane ile ilgili bir brifing verdi. Yeni Hastane’yi gezdirdi. Eksiklikleri dile getirdi. Hastane’nin bir an önce açılması için yetkililerden yardım istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.