AK PARTİ ÇUBUK İLÇE KADIN KOLLARI 5. OLAĞAN KONGRESİ...

AK PARTİ ÇUBUK İLÇE KADIN KOLLARI 5. OLAĞAN KONGRESİ...

“AK Parti Çubuk İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi” Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 Şuayip YAMAN

Tek listenin oylandığı seçimde Tuğba AYDOS, 400 delegenin oyunu alarak AK Parti Çubuk İlçe Kadın Kolları Başkanı oldu.

 

Divan Başkanlığına Hülya ÖZER, Divan Başkan Yardımcılığına Tülay ERTÜRK, Divan Katip üyeliklerine ise; Büşra SOYLU, Filiz ERDOĞMUŞ ve Fatma Tuba ESGİN seçildiler.

 

Sunuculuğunu  Funda ÜNAL’ın yaptığı Kongre, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

Ardından Kongre’ye gelen mesajların okunmasına geçildi.

 

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını açıkladığı AK Parti toplantısında siyasete giriş (Bilezik anısı) hikâyesini anlattığı konuşmada,"1994 yılında seçim çalışmalarını canla başla yürütüyorduk. İstanbul'un her semtine ulaşmaya çalışıyorduk.

 

Fakir bir semte gittik. 8-9 yaşlarında bir kız çocuğu yanıma geldi. Annem dedi ki ''seçildikten sonra bizi unutmasın dedi''. Ve elinde annesinin iki bileziğini bana verdi. Sonra kendi elindeki oyuncak bileziği verdi. AK partiyi kurarken, attığım her imzada, gece yatağıma yattığımda o yavrucağın gözleri hep karşımda hep aklımdaydı. Annesi seçildikten sonra bizi unutmasın demişti ya...

 

 O çocuğun bakışlarını hiç unutamadım. Pınarhisar'da o çocuğun bakışlarını unutamadım. Başbakan olduğumda yine o masum bakışlarını unutmadım." Diyerek yıllar sonra o anı tekrar yaşamıştı.

 

İşte o “Bilezik anısı” filmi eşliğinde AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Kongre’ye gönderdiği görüntülü ve sesli mesajında ifade ettiği “Kadınlara en çok kucak açan parti AK Parti’dir. Ekibimizi ve kadınlarımızı güçlendirerek devam edeceğiz...” şeklinde devam eden” konuşması Salon’daki hazır un tarafından uzun süre alkışlandı.

 

Arkasından Başbakan Binali YILDIRIM’ın Kongre’ye gönderdiği “iletisi” de yine genel kurul üyeleri tarafından alkışlandı.

 

Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ, Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih ŞAHİN, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SARIEROĞLU, Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ, Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı. Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA, Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN, Ankara Milletvekili Cemil ÇİÇEK ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa TUNA Mazeretleri nedeniyle Kongre’ye katılamayıp telgraf gönderenler arasında idi.

 

İlçe Kadın Kolları Başkanı Tuğba AYDOS, kadın kolları olarak kendilerine verilen görevi en iyi şekilde layıkıyla yapacaklarını söyledi.

 

AYDOS konuşmasına şöyle devam etti;” Yıllardır içinde bulunduğum bu güzel ve nadide teşkilatımızla bir olduk, iri olduk, diri olduk, birlikte büyük bir aile olduk.

 

İlçemiz, ülkemiz adına nice hizmetlere imza atan bu ak yürekli dava arkadaşlarımla bundan sonra Kadın Kolları Başkanlığı’nda hizmete devam edeceğiz. 

 

“Demokrasi Kahramanları” Çubuk’un kahramanları olarak genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN önderliğinde “Yeni Türkiye” yolunda ustamızın yanındayız.

 

Bu göreve gelmeme vesile olan değerli Kadın Kolları Başkanımız Sayın Lütfiye Selma ÇAM’a, İl Kadın Kolları Başkanımız Sayın Mualla VAROL’a, İlçe Başkanımız Sayın Av. Baki DEMİRBAŞ ve yönetimine, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Tuncay ACEHAN ve ekibine, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sayın Rıdvan DOĞAN’a ve birlikte çalışma fırsatı bulduğum yönetimimde bulunan değerli kardeşlerime ve her daim yanımda olan değerli aileme teşekkürü bir borç bilirim.

 

 En büyük teşekkürü ise yeni Türkiye yolunda kendisini bu topraklara adamış “adam gibi adam” Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a ediyorum.

 

Cümlenizden Allah razı olsun...

 

Ayrıca şu anda ‘Zetin Dalı Operasyonu’nda yer alan “Allah’ın Aslanları” Mehmetçiğimize de daimi zaferler diliyorum. Dualarımız onlarla. Gazaları mübarek olsun.

 

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum...”

 

Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu üyesi Burcu ÇAKIR tarafından okundu. Genel Kurul tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN, “Afrin’deki çatışmada şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılara ise acil şifalar diliyorum.

 

‘Bilezik Filmi’nde de görüldüğü gibi kadınlarımız şimdiye kadar başarı gösterdiler. Bundan sonra da göstereceklerine inancım sonsuzdur.

 

On yıldır siyaset sahnesindeyim. Bunun 6 yılı İlçe Başkanlığı’nda yaklaşık 4 yılı da Belediye Başkanlığı’nda geçti. Bu süre zarfında kadınlarımızı hep yanımda gördüm; Anne olarak, siyasetçi olarak.

 

Türkiye’nin kadınları “Demokrasinin Kahramanlarıdır”.

 

Bundan sonra görev alacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Demokrasi çıtasını inşallah daha yukarı çıkartacaklardır.

 

İş-Kur kadın kontenjanından; 2 binden fazla kadınımız meslek edindiler ve çeşitli işlerde çalışıyorlar. Şu anda ise 250 kadınımız İş-Kur kurslarında kurs görüyor. Sırada bin kadınımız var.

 

AK Partimiz ve Belediyemiz üzerine düşen görevi layıkıyla yapıyor.

 

Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ, “ Öncelikle Afrin’deki “Zeytin Dalı” operasyonunda şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Çubuk İlçe teşkilatı, AK Parti kurulduğu günden beri Ankara’da ikinci veya üçüncü sırada yer almıştır.

Annelerimiz bacılarımızın büyük katkıları var. Bundan önceki yönetici (Nuran KOÇ) arkadaşımıza teşekkür ediyorum.

Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor; Gezi Süreci, 17-25 Aralık süreci, 15 Temmuz kalkışması.

Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz akşamı “Halkın üstünde bir güç tanımadım” dedi.

Vatandaşımızda Cumhurbaşkanımıza güvendi ve ülkeyi emanet etti. Bizde Çubuk’ta temsil ediyoruz. Bu yüzden gerek 2019 ve gerekse 2023 dönemi için umutluyum.”

İl Kadın Kolları Başkanı Sayın Mualla VAROL, “Afrin’deki ordumuzun muzaffer olmasını diliyorum.

 

Ben de şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar dilerim. Daha önceki başkanı Nurdan kardeşimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Yeni başkan Tuğba kardeşimize de başarılar dilerim.

 

Gün birlik, beraberlik ve kardeşlik günü...

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi “Kadınlar 2019 seçimlerine hazır mı?” Diyor.

 

Biz ‘Ankaralı Kadınlar’ 2019 seçimlerine hazırız.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva ÇAM, AK Parti Çubuk ilçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde, “AK Gönüllüler” olarak bizler 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde sık sık bir araya geliyorduk.

Buraya huzurla geliyorum. Çubuk, Ankara’nın en uyumlu ilçesi.

Evlat ve kuzenin farkı nasılsa, Ankara’nın da bir başka önemli yeri var. Bunun için Ankara ayrıcalıklı...

Genel merkez olarak kadınlarımıza bir ayrı önem veriyoruz.

Kadınlar Parti’mizin öz verisidir. Kadınların siyasete atılmasını istiyoruz Biz Anadolu kadınlarımızın temsilcisiyiz.

Ama, Ana Muhalefetin en büyük ilimizin kadın başkanının milli değerlerimize ters gelen bir yönetici olduğunu gördük.  

Cumhurbaşkanlığı Sistemini biz getirdik. 16 Nisan Referandumu’nda bunu getirdik. Burada kadınlarımızla birlikte çalıştık.

2018 her açıdan önemli. Kadın kollarımız sahadan hiç kopmaz.

Cumhurbaşkanımız, genel Başkanımız ve başkomutanımız halkından kopmaz bir lider. O’nun için bizde saha saha koşturan bir aileyiz. Gittiğimiz tüm il ve ilçelerde süreçleri takip ediyoruz.

15 Temmuz’daki yapılanmanın bir devamı olan, bugün sınırımızdaki “Afrin” operasyonu için kadınlarımız “Fetih Suresi” okuyor. Sürekli dua ediyorlar.

Bizim yürekli insanlarımızla baş edemeyecekler. Biz kapı kapı dolaşıyoruz. 81 ilimiz ve 921 ilçemizin nüfusuna bakmadan çalışıyoruz.

Herkes yanımızda. Her yere bütün halde gidiyoruz. Çubuk İlçe Teşkilatı iyi bir teşkilat, başarılı bir teşkilat...

2019 ve 2023 için, ülkemiz için, çocuklarımız için sizlerden söz almak istiyorum.

Yüzde 76 oyla sadece Çamlıdere’yi geçemiyorsunuz. Ama nüfusa göre Çubuk birinci sırada...

“Dünya 5'ten büyüktür" diyen bir Cumhurbaşkanına sahip olduklarını belirterek, "Şu anda ekonomik olarak bizi yıkmaya çalışıyorlar. Biz 2019 ve 2023 hedefleri doğrultusunda çalışıyoruz. Bizi hiçbir zorluk yıldıramaz.

Siz kadınlarımız ve Cumhurbaşkanımızın bize güveni olduğu sürece her zorluğun karşısında dik durmaya devam edeceğiz.

Çubuklu kadınların gücüne, emeğine ve özverisine de yürekten inanıyorum.

Protokol konuşmalarının ardından seçimlere geçildi.

 

Tek listenin oylandığı seçimde Tuğba AYDOS, 400 delegenin oyunu alarak AK Parti Çubuk İlçe Kadın Kolları Başkanı oldu.

 

Tuğba AYDOS başkanlığındaki Kadın Kolları İlçe Yönetim Kurulu Üyeliklerine; Ayla GÜNDOĞDU, Burcu ÇAKIR, Büşra KILIÇ, Fatma Tuba ESGİN, Filiz ERDOĞMUŞ, Funda ÜNAL, Gönül MADEN, Gülsun AKDERE, Hacer KOÇAK, Hatice ERDEM, Huzur Aysel ÜNSAL, Necla AKDOĞAN, Neslihan ARUCAN, Perihan ŞANAL, Satı DEMİRCİ, Semanur Olcay DENİZ, Şükran YERLİ, Tuğba ÜNLÜATLI,

 

İl Kongre delegeleri; Tuğba AYDOS, Şerife POLAT, Saliha ÖZYÜREK, Nuran KOÇ, Nurdan ÇOBAN, Ebru ATEŞ, Aynur KOPARAN, Ayşe ÖZTÜRK, Ayşe ERSÖZ, Sevil ÜNALAN, Funda ÜNAL, Tuğba ÜNATLI, Gönül MADEN, Filiz ERDOĞMUŞ, Gülsün AKDERE, Semanur Olcay DENİZ, Fatma Tuba ESGİN seçilmişlerdir.

dscn9216-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.