Ak Parti Ankara Mitingini Yaptı

Ak Parti Ankara Mitingini Yaptı

Ak Parti Ankara Büyük Mitingini Başbakan ve AKP’nin Ankara’daki tüm belediye başkan adaylarının katılımı ile Sincan’da yaptı.

Ankara, kıran kırana seçim mücadelesine sahne oluyor. Siyasi partiler, Başkent'i almanın ne anlama geldiğinin farkında. Sonucun, yerelde kalmayarak genel siyaseti etkileyeceği iyi biliniyor. Adaylar arasında geçen yarışa, dünden itibaren liderlerin de katılması bunu gösteriyor.

Deniz Baykal, Cumhuriyet mitingleriyle ünlenen Tandoğan Meydanı'na çıkarken, Başbakan Erdoğan 28 Şubat'ta tankların yürüdüğü Sincan'daydı.

Sincan Pazar Meydanı, Ankara'nın en büyük meydanı olarak biliniyor. Kadın-erkek toplumun değişik renklerini taşıyan kalabalık, daha mitingin başlamasına saatler kala yerini almıştı.Çubuk'tan da katılımın oldukça fazla olması dikkat çekti.  Katılımcı sayısına ilişkin 100 binden 250 bine varan tahminler yapılsa da, 'insan seli' ifadesi tabloyu özetlemeye yetiyordu. Bilenler, Erdoğan'ın merhum Turgut Özal'dan sonra bu meydanda miting düzenleyen ikinci başbakan olduğunu hatırlattı. Coşkulu kitle, en fazla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e moral verdi elbette. Gökçek, coşkulu bir konuşma yaptı ve Ankara'nın CHP'ye bırakılmaması için sağın kendisi etrafında birleşmesini istedi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de, aynı yönde mesaj verdi. Çiçek, CHP'nin mitingine "Buranın 10'da 1'i ancak varlar" şeklinde göndermede bulunmayı ihmal etmedi.

Erdoğan meydana gecikmeli gelmesine rağmen, kalabalıkta çözülme olmadı. Gelenlerin çoğunda, Erdoğan'ı görme arzusu ön plandaydı. 77 yaşında ayakta saatlerce bekleyen Halime Şentürk, bunlardan sadece biriydi. Şentürk, "Tayyip'i görmeye geldim. Yüzünü bir görseydim ama yine göremedim. Türkiye'nin başbakanına hiç maganda denilir mi evladım?" ifadelerini kullanırken yorgunluğa meydan okuyordu.

Erdoğan kürsüye çıktığında ise sanki yer yerinden oynadı. Güneşli hava yerini Ankara'nın insanı canından bezdiren soğuğuna bırakmıştı. Üzerinde sadece bordo hırka ve gömlek bir de Ankaraspor atkısı vardı Erdoğan'ın. 70 dakikalık konuşmasını böyle tamamladı. Erdoğan, Baykal ve Devlet Bahçeli'ye yüklendi. CHP mitingi ile Sincan meydanındaki kalabalığı karşılaştırdı."Tandoğan oradaysa, arşın Sincan'da" dediğinde alkış tufanı koptu. Tek parti döneminin yiyecek karnelerini kalabalığa gösterdi bu arada. "Bilirim o günleri" diye bağıran yaşlıya verdiği esprili karşılık ise kitlelerle iletişim kurmaktaki başarısına güzel bir örnekti: "Ah anam ah. Neler çekmişiz. Çile bülbülüm çile."

AK Parti dün Sincan'da gövde gösterisi yaptı. Çubuk Ak Parti Belediye Başkanı Lokman Özden ve diğer tüm ilçelerin başkan adayları sahneye çıkarak halkı selamladı.  Erdoğan, "Melih Bey'i size emanet ediyorum." sözleriyle bitirdi konuşmasını. Meydandan ayrılırken, Ankara mücadelesine ağırlığını koyuyordu.

Kimlik numarası uyarısı: Hakkınızı kullanmazsanız yanarız

Başbakan Erdoğan, vatandaşları YSK'nın kimlik numarası şartı konusunda uyarırken "Demokratik hakkınızı kullanamazsanız yanarız. Bildiklerinizi bilmeyenlere anlatın." dedi. Erdoğan, ağırlıklı olarak CHP lideri Baykal'a yüklendi. Başbakan, "Bu ülkede benim milletim adam gibi adamı başbakan yapar. CHP ebediyen muhalefet olmaya aday. Ağız tadıyla küfür edemiyoruz.' diyor. Bir partinin genel başkanına yakışır mı? Bu ülkenin insanı küfürbazı başbakan yapmaz." ifadelerini kullandı.

</< tr>

Zaman

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum