Ailede İletişim Konferansı verildi

Ailede İletişim Konferansı verildi

Çubuk’ta Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Aile Danışmanı Ramazan Varol tarafından “Ailede İletişim” isimli konferans verildi.

Çubuk’ta Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Aile Danışmanı Ramazan Varol tarafından “Ailede İletişim” isimli konferans verildi.

Çubuk Belediyesi, Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü, Çubuk Dernekler Federasyonu ve İlçe Müftülüğü tarafından kurulan ‘İlçe Kültür Komisyonu’ ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

2img_3742.jpgÇubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Aile Danışmanı Ramazan Varol tarafından verilen ‘Ailede İletişim’in Rolü’ konulu konferansa Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, ÇUDEF Başkanı Recep Taş, İşadamı Yakup Ülgü ve vatandaşlar katıldı.  

Konferansta ailenin önemi, ailede ve günlük hayatımızda insanlarla iletişimimiz nasıl olmalı gibi önemli noktalara değinen Varol, “Bir insan vücudunda 100 trilyon hücre var ve bütün hücrelerimiz bilinçlidir. Bu nedenle insanın yaptığı her davranışta bilinç en önemli unsurdur. Ayrıca insani bakış açısının içinde hem ruh hem de beden gizlidir. Beden ve ruh ise evlidir. Şefkat ve merhametin olmadığı yerde ise ruh olmaz” dedi.

 Bir iş karşısında teşekkür etmenin insan üzerindeki olumlu etkisini anlatan Varol, sürekli mazeret üretmenin de insan üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Sıradanlaştırdığımız şeyler mucize olmaktan çıkar, teşekkür etme gereği duymazsınız. İyi davranışınızı teşekkür ede çoğaltır, kötü davranışınızı ise özür dileye dileye azaltırsınız. Bir insan şikayet ede ede, mazeret ürete ürete insanlıktan çıkar. Bir insanın kendine yapabileceği en büyük kötülük insanlığından çıkmasıdır. Her yaptığımız davranış bir puzzle’dir. Dışarıdan baktığınızda ebeveyni bir bütün olarak görüyorsunuz. Anne-baba yanlış hareket yapınca davranış bir tanedir. Bunu bütün olarak değerlendirmemek gerekir. Bütün olan ailedir. Hayata tek yönlü baktığınızda ise sahibi olduğunuzu zannediyorsunuz. Eşimizin sahibi değiliz, sadece eşiyiz. Eşinizin eşi olun, çocuğunuzun sadece annesi ya da babası olun. Onların müfettişi olmayın.”

2img_3692.jpgKonferansın sonunda ise Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, aile danışmanı konuşmacı Ramazan Varol’a plaket takdim etti.

Katılımcılara teşekkürlerini ileten Başkan Acehan ise, “Günümüz toplumunda aile içi iletişimin çok daha önem kazanmaktadır. Çocuklarımıza bırakılan en güzel hediye güzel ahlak ve terbiyedir. Buda ancak aile içi iletişimin en iyi yaşandığı ailelerle olur’’ şeklinde konuştu. 

2img_3695.jpg2img_3697.jpg2img_3701.jpg2img_3701-001.jpg2img_3716.jpg2img_3729.jpg2img_3737.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum