Aile Yaşam Merkezinden Fetih Yürüyüşü

Aile Yaşam Merkezinden Fetih Yürüyüşü

İstanbul'un Fethinin 556'ncı yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Çubuk Aile Yaşam Merkezi tarafından organize edilen mehter müziği eşliğinde fetih yürüyüşü yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çubuk Aile Yaşam Merkezi tarafından organize edilen yürüyüş, Ankara Bulvarında bulunan merkezin önünde toplanan tören korteji, anons aracından seslendirilen mehter müziği eşliğinde Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bulunan Şehitler Anıtı"na kadar yağmur altında yürüdü. Burada, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Çubuk Müftüsü Ali Canbolat tarafından Fatih Sultan Mehmet ve tüm şehitlerin ruhuna dua edildi. Daha sonra merkez üyeleri tarafından Fatih Sultan Mehmet Han"ı anlatan şiirler okundu.

Merkez Müdürü Ahmet Tandoğan, AA Muhabirine şu açıklamayı yaptı:"" İstanbul'un Fethinin 556'ncı yıl dönümü nedeniyle, fethin o zamanki ruhunu bu günümüze taşımayı amaçlayan ve buradan da fatihlerin çıkabileceğini insanlarımıza hissettirmek amacıyla, basının protokolün, üyelerin ve ailelerinin katılımı ile ""Fetih Yürüyüşü"" yaptık"" dedi.

Fetih yürüyüşüne, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Salih Kahraman, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, merkez üyeleri ve aileleri katıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.