Ahırlara artık ceza var

Ahırlara artık ceza var

Mahalle aralarında gelişi güzel yapılan hayvancılık ve bundan kaynaklanan çevre kirliliği, hastalıklar son bulacak.

Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediye Başkanlığı ve Kırmızı Et Birliği önderliğinde Çubuk besicileri için daha rantabıl, sağlıklı, güzel bir ortamda bu işi yapabilecekleri bir organize hayvancılık bölgesi kuruluyor. Bu projenin hızla ilerlemesi ve bir çok İle örnek olması bekleniyor. Bu uygulama ile Çubuk ilçesinin önü açılacaktır. Bu gün mahalle aralarında gelişi güzel yapılan hayvancılık ve bundan kaynaklanan çevre kirliliği, hastalık etkenlerini taşıyan karasinek ve diğer haşerelere son verilmiş olacaktır.

Organize Hayvancılık Projesi hayata geçinceye kadar olan safhada, Çubuk Belediyesi Veteriner Hekimliği ve Sağlık Grup Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülecek bir proje hayata geçirilmesi için kolları sıvadılar.
Proje ile mahallelerdeki ahırların ıslahı sağlanacağı belirtiliyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca şunları söyledi; “Ahırların çevresinde ve ahırlarda kara sinekle mücadele ve çevre kirliliğini önlemek için; vatandaşlarımızın mevcut gübreliklerini derin ve sızdırmaz bir foseptik çukuru haline mutlaka getirmeleri sağlanarak, birikintilerini şehir merkezi ve yerleşim yerlerinden uzak yerlere belediyemizin gözetiminde taşımaları sağlanacaktır. Ayrıca gübrelerin yerleşim yerlerine yakın yerlerde ticari amaçla toplanılması kesinlikle yasaklanmıştır” dedi.
Başkan Tuğluca İlçe ekonomisinde büyük öneme sahip olan besicilik için her türlü destek sağladıklarını, ancak halkın sağlığı daha önemli olduğunu işaret ederek sözlerine şöyle devam etti; "Besicilerimiz Organize Hayvancılık bölgesine geçene kadar şunlara dikkat etmelidirler. Biriken gübrelerin üzerinin naylonla kapatılması(sinek ve kokuyu önlemek için). Ahırların iç ve dış cephelerinde ilaçlama yapılması(kendisi yapacaksa kullanılan ilaç faturası veya ilaçlama firmasının faturası-yada belediyemize müracaatı sonucu ilaçlama bedeline ait makbuzu). Ahırın açılır kapı ve pencerelerine sinek teli takılması. Sıvı atıkların açıktan akmasını engellemek gibi önlemlerin alınması gerekiyor. Ayrıca kurallara uymayanlar hakkında yasal işlemlerin yerine getirileceğinin bilinmesi gerekmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.