Ahır ve çiftliklere hijyen denetimi başlatıldı

Ahır ve çiftliklere hijyen denetimi başlatıldı

Belediye ekipleri tarafından ilçe merkezde bulunan ahır ve çiftliklere yönelik hijyen ve çevre denetimi başlatıldı.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü personellerinden oluşturulan ‘Ahır ve çiftlik hijyen denetim ekibi’ ilçe merkezde bulunan ahır ve çiftliklere yönelik hijyen ve çevre denetimleri yaparak yer sahiplerine uyarılarda bulunarak tutanak tuttu.

İlçe merkezde bulunan aile işletmelerinin de kontrol edildiği incelemelerde ahır ve çiftliklerin mevcut durumlarının iyileştirilmesi, hayvanların dışkılarının çevreye gelişigüzel bırakılmaması konusunda yer sahiplerine uyarılarda bulundu.

Denetimlerde merkezde bulunan ahırların şehir dışına çıkarılması gerektiği de yer sahiplerine aktarıldığının iletildiğini söyleyen Ahır ve çiftlik hijyen denetim ekibi sorumlusu Yalçın Bekir Kılıç, çevre ve insan sağlığını ilgilendiren konularda denetimlerin artarak süreceğini bildirdi.

Belediye olarak hiçbir zaman hayvancılığın bölgelerinden gitmesini istemediklerini vurgulayan Kılıç, ancak hayvancılığı yapan kişilerin de uyması gereken kurullara uyması gerektiğinin altını çizerek, ’’Biz hayvancılık yapan kişilerin uyması gereken kuralları ortaya koyarak ona göre dikkat etmelerini istiyoruz. Koymuş olduğumuz kurallar çok ağır kurallar değil. Çıkan gübreleri atıklarını sağa sola atarak çevreye ayrıca bir kirlilik vermeden, gübrelerini bir alanda toplayıp günü birlik olarak merkez dışarısına göndermelerini istiyoruz. Bu arada uyarıları dikkate almayan işletmelere de cezai müeyyideler uyguluyoruz’’ dedi.

Şuanda sadece merkez 5 mahallede 150 tane irili ufaklı işletme olduğunu kaydeden Kılıç,’’Biz ekip olarak işletmelere yönelik uyarılarımızı tamamladık. Bundan sonra ceza kesmeye başladık. Bilindiği gibi cevre kirliliğine yönelik cezalar da çok ağı’’ diye konuştu.

İşletme sahipleri bir taraftan denetimlerden memnun olduklarını söylerken, diğer taraftan da başka gelir kapıları olmadığı için hayvancılık yapmaya devam edeceklerini belirttiler.

ahir-denetimi02.jpgahir-denetimi03.jpgahir-denetimi04.jpgahir-denetimi05.jpgahir-denetimi06.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum