Ahi Evran San. Sit. Yatırımcılarını Bekliyor

Ahi Evran San. Sit. Yatırımcılarını Bekliyor

Çubuk'ta 1993 yılından buyana çalışmaları süren dev sanayi sitesi, yatırımcılarını bekliyor.

Ahi Evran sanayi sitesinin hayata geçmesi ile Çubuk'ta gelişecek olan iş istihdam sahasına dikkat çeken Ahi Evran sanayi sitesi yönetim kurulu başkanı Mehmet Saat, 71 işyerinin tamamlandığını belirterek yatırımcılar için hızla gelişen bir bölge olduğunu söyledi.
Ankara Çubuklu olan iş adamı ve Ak Parti 2. bölgeden milletvekili aday adayı Emin Kerimoğlu Çubuk ilçesine sık sık gerçekleştirdiği ziyarette “2 yıldır hazırlıkları yapılan projeler kapsamında Çubuk’ta iş sahalarını geliştirecek ve bir çok yatırımcının dikkatini çeken projeleri hazırladık. Şimdi sıra uygulamaya geçmekte” dedi.
Ankara Ak Parti 2. bölgeden aday adayı olan Kerimoğlu Ankara’nın her ilçesinin ihtiyaçlarına yönelik iş istihdam sahaları projesi oluşturduğunu ifade ederken “ Çubuk hızla büyüyen ve ilerleyen bir muhit olacak. Milletvekili olalım yada olmayalım ilçelerimiz için hazırladığımızı bu projeleri sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte uygulamaya geçireceğiz. Metropol kentimize yakışır bir ilçe olmanın yanı sıra iş sahaları, sanayisi , yatırımları ile örnek bir ilçe olması için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.
1993 yılından bu yana Ahi Evran Sanayi sitesinin hayata geçmesi için çalışmalarını sürdüren Ahi Evran Sanayi Sitesi yönetim kurulu başkanı Mehmet Saat bugüne kadar yaptıkları çalışmaların sonunda sanayi sitesini yatırımcıların hizmetine sunduklarını kaydetti.
Çubuk’un hızla geliştiğini vurgulayan SAAT; “1993 yılında arsası alınan ve 1995 yılında inşaatına başlanan 96 işyerinin projelendirilmesi yapıldı. 360 m2 olarak planlanan ve 3 katlı ticari alan oluşturan bu yatırım projemiz şimdi yatırımcılarımızı bekliyor. 85.000m2 arsa üzerinde bulunan 24.000 m2 kapalı alana sahip olan sanayi sitesi Çubuk ilçesinin çok modern bir sanayi sitesi olma yolunda ilerliyor” dedi.

“Alt yapı Çalışmaları Bitti”

Saat açıklamasında 2011’de faaliyete geçmiş olmasını hedeflediğini belirterek ; “ Elektrik, su, kanalizasyon, site içi asfaltlanmaları tamamlanan sanayi sitemizin inşaat işlerinden 71 işyeri tamamlanmış durumda. 25 işyerinin de inşaatı devam etmekte. Temmuz 2011 de tamamı faaliyete geçmiş olmasını hedeflediğimiz sanayi sitesinin şuan 30 işyeri aktif olarak çalışmakta. Kalan işyerleri de yatırımcılarını bekliyor.” açıklamasında bulundu.

“Ulaşım Kolaylığı var”
Çubuk ilçesine 8 km Ankara’ya 30 km olan hava alanına 9 km uzaklıktaki Ahi Evran Sanayi sitesi ana yola 300 metre mesafede. Anayol’a 3 gidiş 3 geliş olmak üzere 6 şeritli yolla Ankara’ya bağlanmakta. Ahi Evran sanayi sitesinin 26 Mart 2011 tarihinde Çubuk halk eğitim merkezinde yapılacak olan genel kurulunda sanayi sitesinin sorunları masaya yatırılacak.

“Çubuk için Büyük Bir İstihdam Sahası “

Ahi Evran sanayi sitesinin istihdam açısından çok önemli bir fırsat olduğunu belirterek “Bugüne kadar reel anlamda 20 trilyon harcanarak 96 adet yeni işyeri ilçemize kazandırılıyor. Burada yüzlerce insan çalıştırılacak. Bütün yöneticilerin, siyasetçilerin en büyük sorunu işsizlik. Çünkü evine ekmek götüremeyen insanın sağlıklı düşünmesini bekleyemezsiniz. Sabah çocuğu okula giderken harçlık veremeyen babanın yüreğini kanatan bu durumu hiçbir sözcük tarif edemez. Bunun vebalini de öbür dünyada hiç kimse hiçbir yetki sahibi insan veremez. El birliği ile bütün herkesi buranın istihdamına kazandırılmasına davet ediyorum. Sanayi sitesinin sanayi bölgesi olarak ayrılmış halen imarı çizilmiş boş arsalar mevcut. Yatırımcılar isterlerse kendi işyerlerini oraya kaydırabilirler” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.