Ağılcık Kavunu Görücüye Çıkıyor

Ağılcık Kavunu Görücüye Çıkıyor

Çubuk denilince akla gelen turşu, vişne ve domatesten sonra, şimdi de kavunun anılması için çalışmalara başlandı.

Çubuk'un özellikle Ağılcık ve Yazır Mahallelerinde yetişen ve Ankara pazarında önemli derecede söz sahibi olduğu belirtilen, Ağılcık kavunları, düzenlenecek şenlikle daha da çok tanınır hale gelecek.

Mahalle halkının tamamına yakınının geçim kaynağı olan ve mahalleliler tarafından adına 'Karadüğlek' denilen Ağılık kavununu, Ankara ile birlikte tüm ülkeye duyurmak istediklerini dile getiren Ağılcık Mahallesi Kalkındırma Güzelleştirme Dayanışma ve Kültür Dernek Başkanı İsmail Doğan, mahalle olarak kendilerinin de ürünlerini tanıtmak için şenlik yapmak istediklerini söyledi.

Bu isteklerini Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'e ilettiklerini ifade eden Doğan, 'Sayın Başkanımıza mahalle olarak şenlik yapmak istediğimizi söyledik. Kendisi de bize 'Mahallenize katma değer sağlayacak ve ürünlerinizi tanıtacak her türlü faaliyete destek oluruz' dedi. İlçemizde ilk defa bu yıl 26 Eylül tarihinde 'Ağılcık Kavun Şenliği' düzenleyeceğiz' diye konuştu.

Ağılcık kavununun hasadının başladığını da anlatan Doğan, genelde köylerinde Ankara'dan gelen marketlerin ve toptancıların ürünlerini tarlada aldıklarını belirterek, bir kısmını da ilçede kurulan köylü pazarında satışa sunduklarını kaydetti. Bu yıldan itibaren karpuz üretimine de başladıklarını vurgulayan Doğan, şöyle konuştu: 'Bölgemizde yetişen kavunların özelliği uzun süre durmasıdır. Uygun şekilde saklandığı taktirde Şubat ayının sonuna kadar bu kavunlar bozulmadan durmaktadır. Ayrıca bizim kavunlarımız, diğerlerinden farklı olarak tatlı ve suludur. Bizim bölgemizde yıllardır yetiştirilen kavundan sonra bu yıl ilk defa ektiğimiz karpuzlardan umduğumuzdan daha çok verim aldık. Bölgemizde ekini ve sebzeyi dolu vurdu ancak kavunlara bir şey olmadı. Büyüklükleri küçük olmasına rağmen içi dolgun, çok sulu ve diğer karpuzlardan daha çok ağır gelmektedir. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ürettiğimiz karpuzları karpuz diyarı olarak bilinen Adana'ya dahil ihraç edeceğimizi iddia ediyoruz.'

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.