Agat taşından yapılan hediyelikler ihraç edilecek

Agat taşından yapılan hediyelikler ihraç edilecek

Çubuk Agat Taşı Dernek Başkanı Zeki Metin, hayata geçirecekleri projelerle Çubuk'ta hediyelik eşyalar üretilerek yurtdışına ihraç edilmesini sağlayacaklarını söyledi.

Çubuk Agat Taşı Derneğinin faaliyetleri hakkında bilgi vermek için Bekir Ağalar Konağı'nda basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, Çubuk'a hizmet etmek için hem belediye olarak hem de kurdukları dernekler aracılığıyla bir dizi çalışma sürdürdüklerini belirtti.

Belediye tarafından sürdürülen proje kapsamında agat taşı atölyesi kurulması amacıyla Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yaklaşık 800 bin TL tutarında destek aldıklarını hatırlatan Metin, atölyede çok sayıda genci eğitip istihdam imkanı sağlayacaklarını aktardı.

Metin, şunları söyledi:

İstanbul Mücevherat İhracatçıları Birliği ile bir proje çalışması başlattık. Tamamlandığında içerisinde 50 dükkanın bulunduğu büyük bir  hanı yapılacak inşallah. Burada hediyelik eşyalar üretilerek yurtdışına ihracat edilmesi sağlanılacak. Proje çizildi, şimdi maliyet çalışması yapıyorum. İstanbul Mücevherat İhracatçıları Birliği bizden dosya bekliyorlar. İnşallah oradan destek alarak yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda, altı dükkan, üstünde imalathaneler, atölyeler, depolar ve toplantı salonları olacak. Açılan kurslarda eğitim alan gençlerimiz burada imalathaneler açabilecekler ve birçok gencimize istihdam sağlanılacak."  

Ekim ayında Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenen Mücevher Fuarına katılacağını kaydeden Metin, "Çubuk Belediyesi Meclisi tarafından fuara katılmak için görevlendirildim. Fuarda yapacağım incelemenin sonunda haziran ayında da inşallah Çubuk'ta da bir değerli taşlar fuarı açacağız. Bunun için de ayrıca bir çalışma başlattık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum