Afrin seferberliği

Afrin seferberliği

Başkentliler Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan vatan evlatlarını unutmadı. Ankaralı anneler, ördükleri bere ve atkılarla, sardıkları dolmalarla, yazdıkları mektuplarla Mehmetçik’e ‘Hep birlikte yanınızdayız’ mesajı gönderecek. Belediyeler de bölged

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’na Türkiye’nin dört bir yanından destek yağarken Ankaralılar da harekâta katılarak zor koşullarda büyük bir mücadele veren askerleri unutmadı. Başkent’teki birçok belediye bölgedeki Mehmetçikler için harekete geçti.

Ankara’da Afrin seferberliği

Mamak Belediyesi Ahmet Yesevi Aile Merkezi kursiyerleri, ‘kınalı kuzularımız’ dedikleri Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev yapan askerler için atkı ve boyunluk örmeye başladı. ‘Bir Yumak Destek’ kampanyası kapsamında hafta boyunca kursiyerlerin öreceği bin adet boyunluk ve atkılar, askerlere gönderilecek.

Ankara’da Afrin seferberliğiMANEVİ DEĞERLERİ YÜKSEK

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Çok değerli annelerimizin, hanım kardeşlerimizin öpülesi elleriyle ve dualarıyla örmüş olduğu atkıların manevi değeri çok yüksek” dedi. Örgü Öğretmeni Fatoş Atikmen de “Dualarımızla ilmek ilmek işlenen bere ve boyunlukları en kısa zamanda askerimize ulaştıracağız. Üzerlerine de emeği geçen herkes duygu düşüncelerini belirten küçük notlar bırakacak” diye konuştu.

YENİMAHALLE’DEN SARMALI DESTEK

Ankara’da Afrin seferberliği

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’ndaki (YENİMEK) kursiyerler de el emekleriyle ürettikleri yemek ve giyim eşyalarını bölgeye gönderecek. Yemek kursundaki kursiyerler kendi elleriyle sardıkları zeytinyağlı sarmaları ve pişirdikleri gözlemeleri özel şekilde muhafaza ederek askerlere ulaştıracak. Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) işbiriliğiyle açılan konfeksiyon atölyesinde üretilen 100 çocuk montu da bölgeye ulaştırılarak askerlerin Afrin’de köylerdeki çocuklara dağıtması sağlanacak.

YANLARINDA OLDUĞUMUZU VURGULUYORUZ

Ankara’da Afrin seferberliğiKursiyerler ayrıca kendi ürettikleri Türk bayrak motifli el yapımı sabunları da askerlere gönderecek. Ürünlerin sembolik de olsa manevi olarak askere moral sağlayacağını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Milletimizin ve ordumuzun el ele olduğunu göstermek için biz de kahraman askerlerimize manevi anlamı büyük olan bazı ürünlerle destek olmak istedik. Dualarımız onlarla. Afrin’deki askerlerimize buradan selam gönderiyoruz, yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

5 KİŞİLİK EKİP AZEZ’E GİDİYOR

Ankara’da Afrin seferberliğiİlçeyi bayraklarla donatıp askerlere destek mesajı gönderen Keçiören Belediyesi, bölgedeki halk için de çalışmalara başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Tekin Başer ve beraberindeki 4 kişi önümüzdeki hafta Afrin’e komşu olan Azez kentine gidecek. Oluşabilecek göç dalgası için bölgeye 5 bin kişilik seyyar mutfak kurulacak. Bölge halkına sıcak yemeğin yanı sıra bot, battaniye ve çeşitli eşyalar da ulaştırılacak. Belediye ayrıca bölgeye yeni bir okul yapılması ya da mevcut okulların onarımı için de bir fizibilite çalışması gerçekleştirecek.

GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bölgede oluşacak göç dalgasına karşı insani yardım çalışmaları kapsamında belediyemiz çalışmalar yapacak. Gerek o bölgedeki eğitim çalışmalarının aksamaması gerekse gıda ihtiyacının düzenli bir şekilde karşılanması için ekiplerimiz Azez’de incelemelerde bulunacak. Her zaman mazlumdan yana olan ülkemiz yine bölge halkının mağdur olmaması hususunda gereken desteği verecek” ifadelerini kullandı.

Ankara’da Afrin seferberliği

ASKERE ATKI BERE VE MEKTUP GÖNDERİLECEK

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür merkezlerindeki kadınlar da sınır ötesinde harekata katılan askerler için atkı ve bere örmeye başladı. Altındağ Belediyesi’nin 24 eğitim ve kültür merkezindeki kadınların el emeği göz nuru binlerce atkı ve bere Afrin’e gönderilecek. Kadınlar ilk etapta 2 bin bere ördü. Her bir bere ve atkının yanında ayrıca örgüyü yapan annelerin askerlere mesajlarını içeren mektupları yer alacak.

Ankara’da Afrin seferberliğiTÜM DUALARIMIZ ONLARLA

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki şöyle konuştu: “Yürekleri vatan aşkı ile dolu yiğitlerimiz zorlu koşullarda destan yazıyor. Altındağlı kadınlar da birlik ve beraberlik mesajı vererek, çok güzel bir çalışmaya imza attı. Afrin’deki Mehmetçikler için atkı ve bere ördüler. Altındağlı analar, Afrin’deki evlatlarına duygu dolu mektuplar yazdılar. Tüm dualarımız onlarla. Ülkemizin her yerinden birlik ve beraberlik mesajları yükseliyor. Allah yardımcıları olsun” diye konuştu.

 

Ankara’da Afrin seferberliği

BEYPAZARI’NDAN KURU ÇUBUK’TAN TURŞU

Beypazarı'nda da Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik’e Beypazarı kurusu göndermek için “Beypazarı Halkından Askerimize Beypazarı Kurusu Gönderiyoruz” sloganıyla kampanya başlatıldı. Beypazarı Kent Konseyi öncülüğünde Atatürk Parkı’nda başlatılan kampanya için Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Ali Pekmezcioğlu halka gücü yettiğince Mehmetçik için başlatılan kampanyaya destek vermesi çağrısında bulundu. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da Zeytin Dalı Harekatı’nı ve Mehmetçik’i canı gönülden desteklediklerini söyledi. Kampanyaya çok sayıda vatandaş para desteğinde bulundu. Çubuk’ta da Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği ve Çubuk Belediyesi organizasyonuyla kampanya başlatıldı. Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin de destek verdiği kampanya kapsamında toplanacak ev yemeği, turşu, yün atkı, çorap, bere gibi ürünler Mehmetçik’e gönderilecek. Dernek Başkanı Zeki Avan, “İnşallah bu desteklerle Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde toplanacak ürünleri 2 Şubat’ta Mehmetçik’imize göndereceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum