‘AÇIK SATRANÇ TURNUVASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU...

‘AÇIK SATRANÇ TURNUVASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU...

Türkiye’nin en büyük ‘Açık Satranç Turnuvası’nda ödüller sahiplerini buldu...

 Şuayip YAMAN

 

Çubuk Belediyesi organizasyonu, Türkiye Satranç Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle,”Yükselen Koleji Spor Salonu'nda gerçekleştirilen “3. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası” sona erdi. Ödüller sahiplerini buldu.

 

18-24 Ağustos 2017 tarihleri arasında Yükselen Koleji Spor Salonu’nda gerçekleşen ve 6 gün süren; 81 ilimizden 811, 13 ülkeden de 60 yabancı sporcu olmak üzere toplam 871 satranç sporcusunun katıldığı Turnuva, final karşılaşmalarının ardından düzenlenen Ödül Töreni ile sona erdi.

Turnuva sonunda tüm kategorilerde yarışanlara Çubuk belediyesi tarafından toplam 50 bin lira ödül dağıtıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk Temsilcisi Veysel KILIÇASLAN yaptığı açılış konuşmasında; Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN'ın ev sahipliğinde yapılan Turnuva’da rekor derecede katılım sağlandı.”

 

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız TULAY kapanış töreninde yaptığı konuşmada, “Bu spordaki başarının ölçüsü öğrencinin ve velinin başarısıdır. Kocaman bir aile olarak ilerliyoruz. Bunda da yerel yönetimlerin destek ve katkısı geliyor. Çubuk Belediyesi’nin düzenlediği uluslararası bu turnuvayla birçok belediyeye örnek olmuştur. Bu vesile ile katkı ve desteklerinden dolayı Başkan ve yönetimine teşekkür ederim.

 

Gerek Kaymakamımızdan, gerek Belediye Başkanımızdan ve gerekse Yükselen koleji kurucu ailesi ve Okul personeline katkı ve destekleri için çok teşekkür ederim.

 

Velilerimiz o kadar fedakâr ki, anlatamam. Çocuklarını o turnuvadan, o urnuvaya koşturuyorlar.

 

Burada yerel yönetimlerin katkı ve destekleri inkâr edilemez bir gerçektir.

 

Lisanslı sporcu sayısının 800 bine yakın lisanslı sporcumuz var. Lisanslı sporcumuz giderek artmaktadır.

 

Yaptığımız uluslararası açık satranç turnuvalarıyla gurur duyuyoruz. 17 uluslararası açık satranç turnuvası düzenledik. Gurur duyduğumuz bir diğer konu da elbette siz çok değerli velilerimiz ve çocuklarımızdır. Bir veli olarak başladığım bu federasyon yolculuğunda velilerin ne kadar çok fedakârlıklarla çocuklarını turnuvalara getirdiklerini çok iyi biliyorum.' dedi.

 

İlçe Kaymakamı İbrahim ÇENET, “Satranç sporu, çocuğun gelişimine ve başarısına büyük katkı sağlayan bir spor dalıdır.

 

Çocukların zihinsel gelimine etki eden önemli bir spor dalı. Çocuklarımızın olabildiğince küçük yaştan başlayarak ‘Kişilik gelişiminde satrancın pozitif etkilerinden yararlanma’ amaçlanmalı, çocuklarımızın olumlu davranışlar sergilemelerini sağlamaya çalışmalı, bu amaç bir ‘görev’ olarak benimsenmelidir.

 

Satranç, beynin gizli kısımlarını çalıştırır. Bu spor gerek çocukların ve gerekse yetişkinlerin beyninin gelişiminde her yaşta önemli bir rol oynar.

Satranç oynamak özellikle genç beyinleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutar.

 

Çubuk ailesi olarak bu tür organizasyonlardan onur ve gurur duyuyorum. Çocuklarımız derslerinde çok başarılı ama bunu sportif faaliyetlerle de taçlandırırsa başarıları da katlanarak artar.

 

Bu Turnuva ile Çubuk’a marka değer katan, Çubuk Belediye Başkanımıza, Satranç Federasyonu Başkanına ve Yükselen Koleji ailesine, Turnuva’ya  katılan tüm sporcularımıza, velilerimize, antrenörlerimize ve sizlere çok teşekkür ederim”

 

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN, “Bir hekim olarak, İnsan hayatında kaliteli bir yaşam sürmede sporun çok önemli bir rolü olduğu inancındayım.

 

Satranç beynin gelişimi için çok önemli bir spor...

 

Günümüzün tıbbı şunu söylüyor; Satranç sporu beyin egzersizini geliştiren bir spor olarak kesinlikle desteklenmesi gereken bir spor dalıdır. Buraya katılan insanlar bu ülkenin beyin olarak, zekâ olarak ortalamanın üzerindeki en iyi insanları arasındadır. Bunların sayısını artırdığımız sürece toplumsal kalkınmanın ve uygarlaşmanın daha hızlanacağını düşünüyorum

 

Beden-kas ve beyin eksersizleri hem uzun yaşamada ve hem de sağlıklı yaşamada çok önemli.

 

Turnuva’ya katılanlar ülkenin beyin olarak en gelişmiş insanlarıdır. Hepsini tebrik ediyorum. Bundan sonra yapılacak 4. Turnuva için söz veriyorum.

 

Turnuva’ya katkı ve desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamımıza, Kredi ve Yurtlar kurumu yetkililerine ve Yükselen Koleji Kurucu Müdürü Mehmet YÜKSEL ve Okul personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi tebrik ediyorum. İleriki turnuvalarda buluşmak üzere hoşça kalın.” 

 

 

Ödül Töreni;

 

Protokol konuşmalarının ardından dereceye girenlere kupa ve madalyaları verildi.

 

Dereceye girenlere kupa ve madalyaları; İlçe Kaymakamı İbrahim ÇENET, İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız TULAY, AK Parti İlçe Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ, Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki METİN, Çubukspor Kulübü Başkanı Mustafa AKKAYA, Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk Temsilcisi Veysel KILIÇASLAN, Türkiye Satranç Federasyonu üyeleri, Yükselen Koleji müdür ve öğretmenleri ile davetliler tarafından verildi.

 

Turnuvada dereceye girenler:

 

A Kategorisi:

 

Genel: 1. Davit Benidze, 2. Davit Maghalashvili, 3. Konstantine Shanava

 

En İyi Türk: Mert Yılmazyerli

 

1700 Max. Ratıngs 2000 arası: Cengiz Acar Utku

 

En İyi 50 Yaş ve Üstü Sporcu: Giorgi Bagaturov

 

En İyi Yerel Sporcu: Volkan Sevgi

 

En İyi Kadın Sporcu: Inga Charkhalashvili

 

B Kategorisi:

 

Genel: 1.Orkhan Hasanov, 2. Tural Zeynalov, 3. Çınar Eren Çoban

 

En İyi Çubuklu: İrfan Keser

 

En İyi Elosuz Sporcu: Mounes Zawal

 

En İyi 50 Yaş ve Üstü Sporcu: Nail Odabaşı

 

En İyi Yerel Sporcu: Çınar Eren Çoban

 

En İyi 12 Yaş ve Altı Sporcu: Çınar Eren Çoban

 

En İyi 16 Yaş ve Altı: Çınar Eren Çoban

 

En İyi Kadın: Seray Karatiken

 

C Kategorisi:

 

8 Yaş En İyi Çubuklu: Batuhan Ayyıldız

 

8 Yaş Kadın: Esma Elvin Büyük

 

8 Yaş Genel: Esma Elvin Büyük

 

10 Yaş Genel: Çağan Yusuf Türkmen

 

10 Yaş Kadın: Nazlı Humbatova

 

10 Yaş En İyi Çubuklu: Zeynep Aksu

 

14 Yaş Genel: Buğra Enes Arnas

 

14 Yaş Kadın: Cansu Yiğit

 

14 Yaş En İyi Çubuklu: Efe Ahmet Korucu

1dscn5156-tile-001.jpg2dscn5265-tile-001.jpg3dscn5296-tile-001.jpg4dscn5325-tile-001.jpg5dscn5349-tile-001.jpg6dscn5396-tile-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.