‘ABİDİN YILMAZ HUZUREVİ’ NDE YAPILDI

‘ABİDİN YILMAZ HUZUREVİ’ NDE YAPILDI

EN GÜZEL BAYRAMLAŞMA; ‘ABİDİN YILMAZ HUZUREVİ’ NDE YAPILDI

                                   Şuayip YAMAN

 

Daha önceleri Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda yapılan bayram kutlamalarının bu yıl ki adresi “Abidin Yılmaz Huzurevi” oldu.

bayram01.jpg

“Abidin Yılmaz Huzurevi” bahçesinde Kurban Bayramı münasebetiyle yapılan bayramlaşma töreninde İlçe Kaymakamı Cemal Şahin yaşlıların teker teker ayağına giderek bayramlarını kutladı. Onların dilek ve şikâyetlerini dinledi.

bayram02.jpg

Huzurevi sakini bir kadın ilçe Kaymakamı Şahin’e, “Önce Allah’ın sonra da devletimizin ve sizlerin sayesinde böyle bir ortamda, huzur ve güven içinde yaşıyoruz. Allah devletimize ve sizlere zeval vermesin, yüz sene yaşayın” dedi.

bayram03.jpg

İlçe Kaymakam Şahin, Huzurevi sakinlerinin ‘1 Ekim Yaşlılar Günü’ nü kutladıktan sonra yaptığı konuşmada, “Hem insanlar bayram öncesi bir araya gelsin, hem de yaşlılarımızı memnun etmek ve onlara moral vermek için, onlarla birlikte bayramlaşalım diye böyle bir günü seçtik.

bayram04.jpg

Çünkü bayramda insanlar kurban kesme telaşına düşüyor. İnsanlara kolaylık olsun diye bu günü seçtik.

bayram05.jpg

Bayramın huzur ve güven içinde geçmesi için ilçede tüm asayiş ve güvenlik önlemlerinin alındığını ifade eden İlçe Kaymakamı Şahin, “Allah büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin..

bayram06.jpg

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun!

bayram07.jpg

Bayram münasebetiyle ilçemizde 700 fakir aileye nakdi yardım yapıldı. Yetimler giydirildi.

bayram10.jpg

Saygıdeğer hemşerilerim; bu mutlu günde muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı Kurban Bayramı’na ulaşmanın heyecanını yaşıyorum.

 

Yaşlılarımız burada huzur ve güven içinde yaşıyorlar. Şehit ailelerimiz burada, gazilerimiz burada ve hep birlikte mutlu bir ortam sağladık.”

 

Huzurevi sakinlerinden Kore Gazisi Rıza Kavak 85 yaşında, sohbeti bol çok muhterem bir insan.. Birkaç sorun haricinde Huzurevi’ndeki yöneticilerden, çalışanlardan ve diğer sakinlerden memnun..

 

Ziyaretçi Kıbrıs gazileri Nurhan Yılmaz, Ömer Özbaş ve Rıza amca ile baş başa kısa bir süre sohbet ettik. Gazilerin, Belediye Başkanı’ndan tek bir isteği var. O da kendilerine ait bir lokalin olması. Başkan gazilerimizin bu isteğini inşallah dikkate alır ve geri çevirmez.

 

Bayramlaşmanın Huzurevi’nden sonraki durağı sırasıyla, Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı oldu.

 

İlçe Kaymakamı Şahin, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, Güneydoğu da gelişen olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, “Çevremizde gelişen olaylar inşallah bu bayramda ağzımızın tadını bozmaz. Bu devlet hepimizin, sahip çıkmalıyız.”

 

İlçe Kaymakamı Şahin Güneydoğu’daki hainlere ise, “Sığındığınız yere sahip olun, hainlik yapmayın  “dedi.

İlçe Kaymakamı Şahin, İlçedeki asayiş ve güvenlik konusunda ise, “Polise yardımcı olacak bir katkı olursa, bir başka ifade ile vatandaş sorunları paylaşmada güvenlik güçlerine yardımcı olursa olaylar başlamadan önlenir.

 

Trafik ile ilgili sorunlar var. Geçtiğimiz cumartesi günü Yunus Market’in önünde alkollü bir minibüs sahibi aracı ile iki kadına çarptı. Kadınlardan birisi kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetti. Diğeri ise yoğun bakımda.. Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.

 

Burada ilçemizde faaliyet gösteren siyasi parti başkanlarına büyük bir sorumluluk düşüyor. Onlardan isteğim vatandaşları hemen her konuda uyarsınlar ve özellikle de trafikteki sorunlara dikkat çekelim.

 

Herkes ailesine sahip çıkmalı, çoluk, çocuğunu uyarmalı..

 

Yardım almaya gelenlerin çoğu parçalanmış aile..

 

Adi suçlarda ailelerin biraz daha dikkatli olması lazım..

 

Bu nedenle devletin en küçük nüvesi olan ailelerin çok güçlü olması lazım. Aile ne kadar güçlü olursa toplum güçlü olur, toplumlar ne kadar güçlü olursa devlet de o kadar güçlü olur. Bunun için sorumluluklarımızı bilmeliyiz.

 

Madde bağımlısı çocuklarımıza sahip çıkalım. Onları itip kakmayalım, onlara hakaret etmeyelim, onları dövmeyelim, onların tedavileri için elimizden geleni yapalım. Onların devlete, topluma ve ailelerine faydalı bir birey olmaları için katkı ve desteklerimizi esirgemeyelim. Çünkü bu ilçe hepimizin.. Yaşanabilir bir Çubuk için hepimiz el ele verelim.”

   

Bu bayramlaşma ilçedeki en güzel bayramlaşma oldu.

 

Bu vesile ile başta tüm okuyucularım olmak üzere tüm İslam Âlemi’nin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar; Sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.

bayram08.jpgbayram11.jpgbayram13.jpgbayram15.jpgbayram16.jpgbayram17.jpgbayram18.jpgbayram08-001.jpgbayram20.jpgbayram22.jpgbayram23.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum