ABD'nin Kudüs kararı Çubuk’ta protesto edildi

ABD'nin Kudüs kararı Çubuk’ta protesto edildi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararı Çubuk’ta protesto edildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararı Çubuk’ta protesto edildi.

Cuma Namazından sonra Merkez Cami ve Ak Parti önünde toplanan binlerce vatandaş, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti.

Burada bir açıklama yapan Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş, ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının, insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kesin bir şekilde ilan ettiği gibi Kudüs’ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu dile getiren Demirbaş, alınan kararın İsrail ve Filistin halkları arasındaki husumeti artıracağını vurguladı.

Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacaklarını anlatan Demirbaş, “Kudüs’e tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlara Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği ‘dünya 5’ten büyüktür’ itirazının haklılığını teyit etmiştir” dedi.

Ak Parti’nin önündeki açıklamanın ardından grup Atatürk Parkı’na yürüdü. Burada ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü ‘İsrail'in başkenti’ olarak tanımasını protesto etmeye devam eden binlerce kişi, ‘Katil ABD Kudüs’ten defol’, ‘Kudüs kırmızı hattımızdır’, ‘Terörist İsrail Kudüs'ten defol’, Katil ABD ve ‘Kahrolsun terörist İsrail’ yazılı pankartlar ile Türk ve Filistin Bayrakları taşıdı.

İlçedeki sivil toplum kuruluşları adına açıklamalarda bulunan İHH Çubuk Temsilcisi Abdulhamit Ateş, Kudüs’ün yanında olduklarını belirtti.

Ateş, yaptığı açıklamada, “ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul ettiğini ilan etmesi, elçiliğini taşıma kararı, İsrail’in, bütün Filistin’i, başkenti Kudüs dahil işgal etme plan ve kararının bir parçasıdır. 1995’te ABD bu kararı almış ve sürekli Filistin’e ve İslam Dünyası’na karşı kılıç gibi tehdit olarak kullanmaktadır. Çok manidar bir tarihte Kudüs’ün Müslümanların elinden çıkmasının 100. Yıldönümünde bu karar uygulamaya konmuştur. Bu hareket basit bir hareket değil, Siyonizm ve Emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareketidir. ABD’nin Filistin davasında görüntüde tarafsız olma vasfını da bitirmiştir. ABD İsrail’le aynı statüde işgalin tarafı olmuştur” ifadesini kullandı.  

Tüm Müslümanları Filistin’e ve Kudüs’e sahip çıkmaya davet eden Ateş, Kudüs Filistin’in başkenti, bütün Müslümanların kutsalı olduğunu ve hiçbir zaman İsrail’in başkenti olmayacağını sözlerine ekledi.

Program dualarla son buldu.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde gerçekleşen gösteri olaysız sona erdi.

3dsc03110.jpg3dsc03148.jpg3dsc03186.jpg3dsc03195.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.