ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne saldıranlardan biri Çubuklu

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne saldıranlardan biri Çubuklu

Ankara Valiliği, ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine silahlı saldırı olayını gerçekleştirdiği değerlendirilen 2 şüphelinin, olayda kullanılan silah ve araç ile birlikte yakalandığını açıkladı. Valilik, şüphelilerin alınan ilk ifadelerinde saldırıyı birlikte ya

Ankara Valiliği, ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine silahlı saldırı olayını gerçekleştirdiği değerlendirilen 2 şüphelinin, olayda kullanılan silah ve araç ile birlikte yakalandığını açıkladı. Valilik, şüphelilerin alınan ilk ifadelerinde saldırıyı birlikte yaptıklarını kabul ettiğini bildirdi.
Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, silahlı saldırı olayını gerçekleştirdiği değerlendirilen Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş’ın olayda kullanılan 9 mm çapında tabanca ve 06 BDP 502 plakalı araç ile birlikte yakalandığı belirtildi. Şüphelilerin, alınan ilk ifadelerinde saldırıyı birlikte yaptıklarını kabul ettikleri kaydedildi. Açıklamada, "Olayın faillerinden Ankara-Bağlum nüfusuna kayıtlı, 1979 doğumlu Ahmet Çelikten’in sigortalının yükümlülüklerini yerine getirmeme ve taksirle yaralamadan suç kaydı olup cezaevi firarisi olarak aranmaktadır. Diğer fail, Ankara-Çubuk nüfusuna kayıtlı, 1980 doğumlu Osman Gündaş’ın ise taksirle yaralama, uyuşturucu, tehdit, oto hırsızlığı, kasten yaralama ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeden suç kaydı bulunmaktadır" denildi.

Silahlı saldırı olayı ile ilgili adli soruşturmanın derinleştirilerek devam etmekte olduğu, şüphelilerin bağlantıları ve olayın bütün yönlerinin araştırıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.