ABD'den PKK ile uzlaşın önerisi!

ABD'den PKK ile uzlaşın önerisi!

ABD Merkez Komutanlığı komutanı Oramiral Fallon, TSK'nın sınır ötesi harekatının taktik başarısına kendilerinin yardım ettiğini belirterek, soruna gerçek bir çözüm için ise terör örgütüyle "bir çeşit uzlaşma sağlanması gerektiğini" söyledi.


Irak'ın da dahil olduğu Yakın Doğu bölgesinden sorumlu ABD'nin Merkez Komutanlığı Centcom'un komutanı Oramiral William Fallon, TSK'nın Şubat sonunda kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya karşı düzenlediği sınır ötesi harekatının taktik başarısına kendilerinin yardım ettiğini belirterek, soruna gerçek bir çözüm için ise terör örgütüyle "bir çeşit uzlaşma sağlanması gerektiğini" söyledi.

Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nin oturumunda konuşan Oramiral Fallon, bir milletvekilinin, TSK'nın operasyonunda ABD'nin işbirliği yapıp yapmadığını ve harekatın başarı derecesini sorması üzerine, şöyle konuştu:

"Türk askeri istihbaratına dolaylı destek sağladık, anladığım kadarıyla operasyonun taktik başarı kazanmasına yardım ettik. Ancak sanırım burada kilit mesele, Türklerin, PKK konusuyla yüzleşmesi için bir yol bulunması, Türklerin (PKK'yı) sadece askeri yönden tasfiye etmesi değil."
Oramiral Fallon, "Onlar (PKK), kesinlikle Türkiye'de birçok soruna, can kaybına yol açtı. Ancak bana göre bunun durması için gerçek çözüm, bu grupla bir çeşit uzlaşmaya varılması" dedi.

Kuzey Irak'tan "Kürdistan", PKK'dan da "KGK" (Kongra Gel) diye bahseden Oramiral Fallon, kuzey Irak'taki "bu tip bir istikrarsızlığın ve hareketliliğin, ABD'nin Irak'taki operasyonlarına potansiyel olarak istikrarsızlık ve zarar verebileceğini" kaydetti.

Fallon, "Biz, Türklerin, bu grubun yasa dışı ve terörist faaliyetlerinden duyduğu acıları kesinlikle anlıyoruz. Ancak uzun dönemli çözümün, bir çeşit uzlaşma, KGK'nın bazı sıkıntılarının giderilmesi olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla biz onlara (Türklere) verebileceğimiz yardımı vereceğiz ve onları burada siyasi bir çözüm bulunması yönünde güçlü şekilde cesaretlendiriyoruz" dedi.
AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum