ABB KIRSAL KALKINMA DAİRE BAŞKANI GÜVEN"DESTEKLER DEVAMEDİYOR"

ABB KIRSAL KALKINMA DAİRE BAŞKANI GÜVEN"DESTEKLER DEVAMEDİYOR"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, Çubuk ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde mahalle muhtarları ve halkla bir araya gelen Güven, tarım ve hayvancılığın desteklenmesine ve geliştirilmesine yönelik büyük destek verdiklerini belirtti.

Belediye olarak kırsal kalkınma alanında Türkiye'de örnek çalışmaları hayata geçirdiklerini anlatan Güven, "Küçük hayvancılık konusunda çok çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Ankarakeçisini tekrar hak ettiği yere getirmek için projeler başlattık. Türkiye'nin en büyük arıcılık projesini yaptık. Ankara'da üreticiye ve üretmek isteyen girişimcilere on bin arılı kovan dağıttık. Bu projemiz devam ediyor. Bu sene yine mevcut arıcılarımıza boş kovan dağıtıyoruz ve arıcılıkta kullanılan malzemelerini veriyoruz. Türkiye'de ilk defa silajlık mısırpaketleme makinelerini aldık ve vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Yaklaşık 2 yıldır Ankara'nın bölgelerinde üreticilerimiz silajlık mısırlarını bu makinelerde paketliyor." diye konuştu.

Güven, Yukarı Çavundur Mahallesi'ndeki üretimi artırmak için önemli çalışmalar yapacaklarını belirterek, daha sonra da Aydos markasıyla üretilen ürünleri yurda pazarlanmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Programın sonunda yöresel ürünlerin ikram edildiği Güven'e, Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şahbudak tarafından tespih hediye edildi.

2dsc05840-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.