AB Heyeti Tikas Çalışmalarını İnceledi

AB Heyeti Tikas Çalışmalarını İnceledi

İlçe Tarım Müdürlüğü Tarafından Yürütülen Tarımsal İşletmeler Kayıt Sistemi (Tikas) Çalışmalarını Kontrol Etmek İçin Avrupa Birliği'nden (Ab) Bir Heyet Çubuk'a Gelerek İncelemelerde Bulundu

İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, TİKAS'ın istikrarlı ve sürdürülebilir tarım politikalarının üretilerek tek sistem üzerinden kontrol ve denetiminin sağlanması amacıyla kurulduğunu ve AB ile ortaklaşa yürütülen bir çalışma olduğunu belirtti.

Heyetin ilçede ve sistem üzerinde incelemelerde bulunduklarını anlatan Akbayrak, şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki mevcut sistemlerin TİKAS ile ilişkilendirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca TİKAS ile işletme verimliliğini artıracak destekleme kriterlerinin belirlenmesi, üretim yöntemleri ile yetiştiriciliğin planlı tarım modeline dönüştürülmesi, istikrarlı ve sürdürülebilir tarım politikalarının üretilerek tek sistem üzerinden kontrol ve denetiminin sağlanması amaçlanmaktadır. TİKAS Avrupa Birliği ile ortaklaşa yürütülen bir projedir. Projeye AB ekonomik anlamda destek vermektedir. İlçemizde Ankara'da ve Türkiye'de bu projeyi uygulayan örnek bir bölge olarak gösterildiği için heyet ilçemize gelmiştir. Bu nedenle heyet ilk önce müdürlüğümüzde ve ardından Taşpınar Mahallemizde yapılan çalışmaları yerinde incelediler."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.