“83. BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU” YAPILDI...

“83. BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU” YAPILDI...

Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 99. yıl etkinlikleri kapsamında, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından, 83. Büyük Atatürk Koşusu düzenlendi.

                                                                           Şuayip YAMAN

Dikmen Keklikpınarı'ndan başlayan ve Tren Garı’nda sona eren 10,8 kilometrelik yarışı;

  • Kadınlarda Elif DAĞDELEN,
  • Erkeklerde ise Ramazan BAŞTUĞ kazandı.

 

Çubuklu Atlet Bayram AYDIN, 1487 atletin katıldığı Büyük Atatürk Koşusu’nda ilk 150’ye girdi.

 

Bayram AYDIN, 3 ay önce ayağından bir sakatlık geçirmesine rağmen Büyük Atatürk Koşusuna katılmış, azmi ile yarışmayı bitirmiştir.

 

Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Ankara'ya gelişinin 99. yılı etkinlikleri kapsamında, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen koşuyu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KASAPOĞLU ile Spor Genel Müdürü Mehmet BAYKAN da izledi.

Bakan KASAPOĞLU, Start öncesi yaptığı açıklamada, bu yılki katılımın güzel bir tablo ortaya çıkardığını belirterek, “Her yaştan insanımızın genç yaşlı demeden bu soğukta gelip bu yarışa katılması, ülkemizin yarınları, sporun yaygınlaşması ve tabana yayılması adına sevindirici. Bu seneki koşu, katılım rakamı itibarıyla 83 yıldan beri en yüksek katılımı sağlayan koşu oldu. Bu yıl bin 487 kişi katıldı. Katılımın artması noktasında da sevindirici. Bu rakamları daha yukarılara hep birlikte taşıyacağız.” ifadelerini kullandı. 

 

Sporculara başarılar dileyen KASAPOĞLU, sportif tesisleşmede güzel bir aşamaya gelindiğini ve Türkiye'nin her yerinde spor tesisleri olduğunu, spor kültürünü yaygınlaştırmayı ve sportif başarıları daha yükseklere taşımayı el birliğiyle gerçekleştireceklerini kaydetti. 

 

Dereceye girenlere, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen törende ödülleri verildi.

Koşunun sembol ismi Dulda hayatını kaybetti...

Öte yandan koşuya 47. kez katılan 91 yaşındaki Erdoğan DULDA, yarış esnasında fenalaştı. Erdoğan DULDA, götürüldüğü Başkent Hastanesi'nde vefat etti. 

Efsane Atlet Erdoğan DULDA’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz...

 

kosu-vert-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.