7'iden 77'iye Seymen Oluyoruz Kampanyası Başladı

7'iden 77'iye Seymen Oluyoruz Kampanyası Başladı

Çubuk Belediyesi, Ankara Kulübü Derneği ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde "7'iden 77'iye Seymen Oluyoruz" sloganıyla halk oyunları kursu açıldı.

Çubuk Belediyesi, Ankara Kulübü Derneği ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde "7'iden 77'iye Seymen Oluyoruz" sloganıyla halk oyunları kursu açıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ı makamında ziyaret eden Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Arslan ve Ankara Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Başka Zekai Erkan beraberindeki heyet, "7'iden 77'iye Seymen Oluyoruz" projesi ve kursu hakkında bilgi verdi.

Ziyarette konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Türk kültürünün devamına katkı sağlamak ve Türk kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yapılan projenin önemli olduğunu vurguladı.

Ankara oyunlarının ve müziğinin bilinçsiz kişiler tarafından yozlaştırıldığına dikkat çeken Acehan, İlçe Halk Eğitim Merkezinin ve Ankara Kulübün de destek verdiği seymen kurslarına kayıtların başladığını söyledi.

Acehan, seymenlik, geleneğini ve oyunlarını doğru şekilde yaşatılması gerektiğine işaret ederek, "Burada amacımız çok sayıda kişiye ulaşarak, bu kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmamız olmalıdır. Spor ve bu tür kültürel etkinliklere çok önem veriyorum. İnşallah vatandaşlarımızda gerekli ilgiyi gösterirler." dedi.

Arslan ise kursun 6 ay devam edeceğini, yaş sınırı olmadığını kaydetti.

Konusunda uzman hocalar tarafından verilen kursları, Ankara Kulübü olarak sürekli denetleyeceklerini aktaran Arslan, "Belediye başkanımız büyük destek veriyor. Her salı ve perşembe 18.00'de başlayacak ve zengin müziklerimiz eşliğinde Gürcan Maden ile Alparslan Arslan hocalarımız eşliğinde gece geç vakitlere kadar devam edecek." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.