60 Yıllık Evli Çiftin Bitmeyen Aşkı

60 Yıllık Evli Çiftin Bitmeyen Aşkı

Çubuk'ta yaşayan 60 yıllık evli Ahmet-Halime Yılmaz çiftinin aşkları, ilk günkü gibi sürüyor.

Çubuk ilçesine bağlı Ağılcık Mahallesi'nde 1958 yılında görücü usulü ile tanışarak dünya evine giren Ahmet ve Halime Yılmaz çiftinin 60 yıllık evliliği çevresindekilerin takdirini topluyor.

Emekliye ayrıldıktan sonra yaşamlarını Ağılcık Mahallesi'nde sürdüren 83 yaşındaki "Ahmet dede" ile 76 yaşındaki eşi "Halime nine", zamanlarını tavuk, kaz, ördek gibi hayvanlar besleyerek, bahçede sebze ve meyve yetiştirerek ve sohbet ederek geçiriyor.  Ahmet Yılmaz, yaptığı açıklamada, 60 yıllık evlikleri boyunca eşiyle 15 dakika dahi küs durmadıklarını söyledi. Eşiyle 60 yıl önce köyde tanışarak evlendiklerini anlatan Yılmaz, evlilikleri boyunca birbirlerine olan sevgi ve saygılarının hiç bitmediğini belirtti.

- "Sevgi ve saygı olursa evlilikler de uzun sürer" Zamanın su gibi akıp gittiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: "Rahmetli babam, hanımın babasından, kızını benim için istedi ama 'yaşı küçük' diye vermediler. Bir sene bekledik sonra verdiler. Evlendikten sonra 60 yılın nasıl geçtiğini bilemedik. Çok iyi günlerimiz geçti. Üç çocuğumuz oldu ve birlikte huzur içinde büyüttük. Hiç kavga yapmayız, çok güzel geçiniriz. Eşimi çok seviyorum. Aşkımız ilk günkü heyecanıyla devam ediyor. Evlilikte kötü alışkanlık olmayacak, doğru olacaksın, yalan söylemeyeceksin. Sevgi ve saygı olursa evlilikler de uzun sürer. Benim annem felç geçirdi ve hanımım 7 sene boyunca anneme yatakta baktı. Yedirirdi, içirirdi ve güzelce yatırırdı yatağına. Allah razı olsun. Gençlerin aşkı da bizim gibi olsun."

Halime Yılmaz ise eşiyle 60 yıl önce kurdukları yuvalarını halen sürdürdüklerini anlattı.

Küçük yaşta evlendiklerini ve yaşının 80'e yaklaştığını aktaran Yılmaz, 60 yıllık evliliklerini çocukları ve torunlarıyla taçlandırdıklarını dile getirdi.

Gençlerin kendilerine hayretle baktığına işaret eden Yılmaz, "Saygı olursa sevgi olur, sevgi olursa saygı olur. Saygı ve hürmet olmazsa geçim olmaz. Eşimi halen seviyorum. Bugüne kadar birbirimizle hiç küs kalmadık. Yaşlarımız geçse de birbirimize olan sevgimiz hiçbir zaman azalmadı. Bizim sevgimiz kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.