6 Yıllık Uykudan Elektrikle Uyandı

6 Yıllık Uykudan Elektrikle Uyandı

Ciddi bir kafa travması geçiren ve 6 yıldır bilinç düzeyi en alt seviyede bulunan hasta, beynine verilen uyarıcı elektrik akımı sayesinde yeniden yemek yemeye ve konuşmaya başladı.


İsmi açıklanmayan ABD’li hastanın doktoru JFK Johnson Rehabilitasyon Enstitüsü’nden Dr. Joseph Giacino, “Hastamız, 6 yıl önce bir bar kavgasında kafasına şiddetli bir darbe almış. O günden beri tamamen felçliydi ve midesindeki bir tüple besleniyordu. Gözlerini ve parmaklarını biraz kıpırdatabiliyordu. Düzenli olarak elektrotlar yardımıyla uyarıcı elektrik akımı verdik. Şimdi kısa da olsa konuşuyor, yemekleri çiğniyor” diye konuştu.

PARKINSONDA DA UYGULANIYOR

İngiliz Nature dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atanlardan Josef Fins de “Tedavi için beynin ön bölümündeki bazı yerlerin hasar görmemiş olması gerekli” dedi. Bu yöntem özellikle parkinson hastalığının tedavisinde kullanılıyor. İleri parkinson vakalarında hastaların beyni elektrikle uyarılıyor. Uyarı, hastaların titremelerini, kasılmalarını, hareket etme zorluklarını yok ediyor ya da azaltıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.