6. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali Başladı

6. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali Başladı

''6. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali'' düzenlenen etkinliklerle başladı.

Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulunun önünde başlayan kortej yürüyüşüne Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, çeşitli kurumların ilçe yöneticileri, vatandaşlar, bisiklet gönül birliği üyeleri ve festival için ilçeye gelen yabancı gruplar katıldı.

1.20100916231951.jpg

Ankara Bulvarı ve Atatürk Caddesi boyunca yürüyen kortejdekilere, yol boyunca stand açanlar turşu ikramında bulundu. Vatandaşlar, yol boyunca en çok ilgiyi geleneksel kıyafetleriyle halk danslarını sergileyen Bulgaristan ve Polanya heyetine gösterdi.

3.20100916232040.jpg

Mehter takımı eşliğindeki yürüyüş, Atatürk Parkı'nda son buldu. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Özden, festivalin bu yıl altıncısını düzenlemekten mutlu olduklarını ifade etti. Geçtiğimiz hafta yaşanan Ramazan Bayramı ve Referandumun ardından ilçede üçüncü bayramın festival ile birlikte yaşandığını kaydeden Başkan Özden, ilçeye kuruluacak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ilede ilçenin şahlanacağını söyledi.

4.20100916232057.jpg

Çubuk’ta kutlanan festivalin yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen festivallerden ilçeye ekonomik girdi sağlaması dolayısıyla farklı olduğunu belirten Başkan Özden, ’’Çubuk sadece turşusuyla değil, çubuk agat taşı, termal havuzu, eti, sebzesi, meyvesi, uluslararası ödüle sahip havaalanı ve üiversitesi ile başkentin kuzeyinde parlayan bir yıldızdır. Gelenekselleşen ve artık markalaşan bu festivali önümüzdeki yıllarda artık üniversitesi ile birlikte kutlayacak ve her yıl festivalimiz büyüyecek’’ diye konuştu.

b.jpg

                Daha sonra Konuşan Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, ilçenin referanduma ve dolayısı ile demokrasiye gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.  İlçe halkına verilen her türlü sözün Ak Parti iktidarı döneminde yerine getirildiğini ve getirilmeye devam edeceğini söyledi.  

                Konuşmaların ardından Bahri Özüpek'in etkili sunumuyla devam eden festivalde, Ankara Seğmen Kulübü ve konuk ülkelerin halk dansları grubu gösteri sundu. Yerel Sanatçılar ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği korosunda yer alan sanatçılar da konserler verdi.

Polanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Romanya, KKTC, Belarus ve Slovakya dan heyetlerinin katıldığı festivale, Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcın ve eşi Olga da katıldı.

j.jpg

Festivale, Büyük Birlik Partisi (BBP)Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozok ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ak Parti Gurup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz, diğer davetliler ve vatandaşlar katıldı.

     Dört gün sürecek festival, 19 Eylül Pazar günü sona erecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum