50 YILDIR KAPALI OLAN SOKAKLAR AÇILDI

50 YILDIR KAPALI OLAN SOKAKLAR AÇILDI

ASKERLİK ŞUBESİNİN YIKILMASIYLA 50 YILDIR KAPALI OLAN SOKAKLAR AÇILDI

          Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçedeki askerlik şubesinin taşınmasının ardından atıl vaziyette kalan alanda, 1960 yılından bu tarafa kapalı olan 10. Sokağı ve bağlı sokaklarını Atatürk Caddesi’ne bağlamak için yol ve çevre düzenlemesi çalışması yaptıklarını söyledi.  

11.20130814114432.jpg

                Askerlik şubesi alanında yapılan çalışma ile ilgili yazılı açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Türkiye genelinde 2012 yılında 170 askerlik şubesinin işlem hacmi düşük olması nedeniyle, askerlik şubelerinin sorumluluklarının coğrafi olarak yakın bölgelere devredildiğini hatırlatarak, askerlik şubesinin taşınmasının ardından binanın yıkılarak yol ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başlanıldığını belirtti.  

12.20130814114454.jpg

-50 YILDIR KAPALI OLAN SOKAKLAR AÇILDI

                Askerlik şubesi alanından çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Özden,  yolun üzerinde kalan ve taşıma olanağı bulunmayan bazı ağaçların söküldüğünü hatırlatarak yaşı genç ağaçların ise taşındığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

’’Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi ile 10. Sokak arasında kalan askerlik şubesinin taşınmasının ardından, hazineye devredilen ve 2005 tarihinde 106 ada 96 nolu parsel üzerinde yapılan imarda yol ve park alanı olarak ayrılan bu alanın belediyeye tahsisi yapılarak trafiğe açılması çalışmaları başlatılmıştır. Bu nedenle imarda park ve yol alanı içerisinde kalan iki katlı bina yıkılarak, daha önce oto park ve bahçe olarak kullanılan alanla birlikte yol ve çevre düzenlemesi çalışması devam etmektedir. Yapılan çalışma ile birlikte Cengiz Topel ve Atatürk Caddesi 10. Sokak ile bağlandığı gibi yıllardır kapalı olan 1-3-5-7-9. Sokakların da önü açılmış olacak ve bu bölgede ekonomik anlamda bir hareketlilik yaşanması sağlanacaktır. Bu amaçla atıl vaziyette duran hizmet binası ve müştemilatı yıkılırken yol üzerinde bulunan ve taşıma olanağı bulunmayan 7 ağaç Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından sökülmüştür.’’

                Yıkım ve yol çalışmaları ile ilgili Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışmaların yapıldığını kaydeden Başkan Özden, ilçede bugüne kadar açılmayan yolları açmakla birlikte Çubuk Belediyesi’nin son 4 yılda ağaçlandırma çalışmalarına verdiği öneme dikkat çekti. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 4 yılda iki katına çıkarttıklarının altını çizen Başkan Özden, Çubuk Belediyesi’ne kimsenin yeşillendirme çalışmalarına ilişkin ders veremeyeceğini vurguladı.

13.20130814114524.jpg

                Ağaçların sökülmesi ile ilgili eleştirilere yanıt veren Başkan Özden, ’’Göreve gelmeden önce kişi başına düşen yeşil alan miktarı 3,73 metre iken bu gün kişi başına düşen yeşil alan 7,80 metreye çıkmıştır. İlçe genelinde 43 adet koruluk oluşturularak 46 bin 320 adet çeşitli cinste ağaç dikilmiştir. Ayrıca ilçe genelinde 4 yılda dağıtılan ağaç miktarı 70 bin 250 adettir. Bu da demektir ki Çubuk Belediyesi olarak son 4 yılda,  ilçe tarihinde bu güne kadar dikilen ağaç kadar ağaç dikmiştir. Çubuk Belediyesi’ni kimse yeşillendirme çalışmalarına ilişkin ders veremez’’ diye konuştu.

14.20130814114558.jpg

 -YOL YAPANDAN ALLAH RAZI OLSUN

cubuksoforlerodasi02.jpg

                Atatürk Caddesi ile Cengiz Topel Caddeleri’nin birleştirilmesinin trafik açısından büyük bir rahatlama sağlayacağını söyleyen Çubuk Şoförler Odası Başkanı Zekeriya Erdoğmuş, yıllardır söylenen ancak bir türlü açılamayan 10. Sokağın bugün açılmasının ilçe açısından çok önemli bir kazanım olduğunu belirterek, ’’Yıllardır söyleniyordu ama bu güne kadar hiçbir icraat yapılamadı. Bugün açılması da kolay olmadı. Biz şoför esnafı olarak yol açan ve yol yapan herkese teşekkür ederiz. İlçe merkezinde hem trafik açısından, hem de yaya anlamında bir yoğunluk bulunuyordu. Açılan yol ile bu yoğunluk bir nebzede olsa azalacak ve bölgede bir rahatlama olacak’’ dedi.

  -ÇIKMAZ SOKAKLARIN AÇILMASINDAN ESNAF ÇOK MEMNUN

cubukesnaf01.jpg  

              Çıkmaz sokak olarak bilinen 10. Sokağın açılarak merkezin nefes alması sağlandığının altını çizen Çubuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gaffur Zengin, yapılan çalışmanın esnaf tarafından sevinçle karşılandığını ifade ederek, ’’Askerlik şubesi nedeniyle o bölge kapalı bir bölge gibiydi. Yolun açılması ile birlikte 1-3-5-7-9 ve 10. Sokaklardaki esnafımızda da ticari anlamda bir hareketlilik olacaktır. Ayrıca bu bölgeye yöresel ürünlerin satıldığı büfelerin kurulmasının ilçe ekonomisine de büyük katkı sağlayacağı kanısındayım. Başkanımız Sayın Lokman Özden Beye yol konusunda teşekkür ederken, bizim esnaf olarak yolun açılmasıyla başlayan bu güzel çalışmanın yöresel ürünlerin de satıldığı bir alanın yapılmasıyla devam etmesidir’’ şeklinde konuştu.    

-BİR SEVDİK GİTMEYİNCE BİR SEVDİK GELMEZ

sabri-tatl¦-su.jpg

                Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e teşekkür eden esnaflardan Sabri Tatlısu, 35 yıllık hayali Başkan Özden’in gerçekleştirdiğini söyledi. Bir sevdik gitmeyince bir sevdiğin gelemeyeceğini belirten Tatlısu,  ’’Banımız Sayın Lokman Özden’e çarşıyı nefes aldırdığı için kendi adıma ve esnaf arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Tüm Türkiye’de askerlik şubeleri hükümetin almış olduğu bir kararla kaldırılmaktadır. Burası 30-35 senedir açılması gereken bir yerdi açılamamıştı. Zaten askerlik şubesinin mülkiyeti yoktu burada 300 metrekare ancak mülkiyeti vardı. Buna rağmen yaklaşık 1500 metrekarelik bir alanı, yani parkı da askerlik şubesi kullanıyordu. Askeriye burada olduğu için bu güne kadar parkın açılmasına izin vermediler. Şimdi askerlik şubesi yıkılınca çarşı nefes aldı. Buradaki ara sokakların hepsi nefes aldı. Gayette iyi oldu, merkezin görünüm de değişti. Trafik açısından da çok iyi oldu. Merkezdeki trafik düzene girecek’’ diye konuştu.

-BİZİM İÇİN HAYALDİ GERÇEK OLDU

gazi-karaku+s.jpg

Numaralı sokaktaki işyerlerinin önünün açıldığını anlatan çarşı esnaflarından Gazi Karakuş’da, bazı durumlarda birkaç ağıcın feda edilebilmesi gerektiğini savunarak, ’’Bizim için bu yolun açılması hayaldi gerçek oldu. Bu yolun açılması sadece bizim için değil ilçede yaşayan herkes açısından iyi oldu. Cadde ve trafik daha düzenli olacak. Burası kör noktaydı, şimdi esnaf arkadaşlarımızın dükkânlarının önü açıldı. Bizlere ekonomik olarak bir girdi sağlayacak. Ayrıca festival alanı genişledi ve festival de dükkânımız daha iyi görünecek. Burası için 3-5 ağaç feda edildi ama o kadar da olacak. Eskisi gibi dursaydı daha mı iyi olacaktı’’ dedi.

ahmet-hasdemir1.jpg

-KAPALI OLAN DAMARLAR AÇILDI

Askerlik şubesinin ilçenin hareket noktasını kısıtlayan bir yerde bulunduğunu ifade eden Ahmet Hasdemir ise, binanın yıkılmasının ilçe açısından çok iyi olduğunu kaydederek, ’’Bazı ilçelere gittiğimizde çayın bir tarafından gidiş bir tarafından dönüş geniş bir şekilde yollar yapıldığını görüyoruz.Bizimde böyle yapmayı düşünen başkanlarımız olduğu halde, askerlik şubesi nedeniyle yapamadılar. Fakat şuanda kaldırıldı. 1960’dan bu tarafa hayal olan bir şey gerçekleşti. Vatandaş yapılan uygulamaya seviniyor, beğeniyor. Kapalı olan damar açıldı. Şimdi trafik daha rahat akacak.  Özelliklede Çubuk’a gelen yabancıların ulaşımı daha kolay sağlayanmış olacak. Bu uygulamayı düşünen herkese ve başta Başkanımız Sayın Lokman Özden’e çok teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

15.20130814115002.jpg

16.20130814115018.jpg

17.20130814115031.jpg

18.20130814115046.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum