5. ULUSLARARASI ÇUBUK TURŞU VE KÜLTÜR FESTİVALİ‏

5. ULUSLARARASI ÇUBUK TURŞU VE KÜLTÜR FESTİVALİ‏

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yarın başlayacak 5. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı.

ÇUBUK'TA YARIN BAŞLAYACAK FESTİVAL ÖNCESİ HAZIRLIKLAR TAMAMLANIRKEN, YABANCI KONUKLARDA İLÇEYE GELMEYE BAŞLADI

   Çubuk"ta festival hazırlık çalışmaları tamamlanırken, festival stantları ve sahnelerde kurulmaya başladı.  Çalışmaların sonuna gelindiğini ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçeye yabancı konuklarında gelmeye başladığını söyledi. Önceki gün İran ve Gürcistan dan gelen misafirleri ilçelerinde konuk etmeye başladıklarını belirten Başkan Özden, bu günde diğer misafirlerin ilçelerine geleceğini ifade etti. 

Festival alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Özden,""Festival etkinliklerimizin olacağı Atatürk, Kıbrıs ve PTT  Caddeleri önceki günden itibaren trafiğe kapatılarak festival stantları kuruldu. İlçe merkezinde ulaşım alternatif sokak ve caddeler aracılığı ile sağlanmaktadır. Ayrıca Atatürk Parkı da konser ve etkinlikler için hazır hale getirilmiştir"" dedi

    -FESTİVAL ETKİNLİKLERİ

     Yarın kortej yürüyüşüyle başlayacak olan festivalin açılışının saat 14:00 de yapılacağını vurgulayan Başkan Özden, bu yılki festivalde ilçenin kültürel değerlerini ön plana çıkaracaklarını söyledi. Festival boyunca her gün kesintisiz 11 saat süreyle çeşitli etkinliklerin de düzenleneceğini ifade eden Başkan Özden, "" İran, Gürcistan, Slovakya, Suriye ve Kazakistan"dan katılacak ekiplerin çeşitli gösteri ve dansları festivalimize renk katacaktır. Ayrıca festival süresince turşu yeme yarışması ile bebekler yarışıyor yarışması, başarı ödülleri töreni, dostluk programları ve konserler gibi bir çok etkinlikler de yapılacaktır"" şeklinde bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum