5 Dakikası Bile Zihne İyi Geliyor...

5 Dakikası Bile Zihne İyi Geliyor...

İngiliz araştırmacılar yaptıkları araştırmayla önemli bir gerçeği ortaya çıkardı.

İngiliz araştırmacılar, park gibi yeşil alanlarda sadece beş dakika yapılan hafif egzersizin bile zihne ve akıl sağlığına iyi geldiğini belirledi.

İngiliz bilim adamlarının 1250 kişi üzerinde yaptığı 10 ayrı araştırmadan, doğada yürüyüş veya bisiklete binme gibi faaliyetlerin vücut ve zihin sağlığına iyi geldiği sonucu alındı.

Park, bahçe veya doğa ortamında yürüyüş, bahçe işleri, bisiklet, balık avı, tekne, at binme ve çiftçilik gibi değişik faaliyetlerin etkilerinin incelendiği araştırmada, "yeşil egzersiz"in en çok gençlerde etkili olduğunu ortaya koydu.

Environmental Science and Technology dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, en büyük etki sadece ilk beş dakikada görülüyor. Araştırmada, yeşil alanda uzun süreli egzersizin olumlu etkileri açıkça ortaya çıkarken, ilk beş dakikadan sonra etkinin daha az olduğu görüldü.

Essex Üniversitesinden bilim adamlarının bu araştırmasında, en büyük fayda göl ya da nehir gibi su bulunan yerlerde yapılan egzersizlerde ortaya çıktı.

Genelde aktif olmayan veya stresli kişilerin ya da akıl hastalığı olanların büyük olasılıkla bu "yeşil egzersiz"den en çok yarar sağlayanlar olacağının altını çizen araştırmacılar, makalelerinde, "Örneğin müdürler, stresli iş yerlerindeki çalışanlarını zihinlerinin açılması için öğle tatilinde yakındaki parkta kısa bir yürüyüş yapmalarına özendirebilirler" ifadesini kullandılar.

Araştırmacılar, dışarıda egzersiz programlarının genç suçlular için de yararlı olabileceğinin altını çizdiler.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.