3.5 milyar liralık destek ödemesi

3.5 milyar liralık destek ödemesi

Tarım Bakanı Mehdi Eker, bu hafta gerçekleşecek yaklaşık 1 milyar liralık destek ödemesi ile birlikte ocak ayından bu yana çiftçiye verilen toplam desteğin 3.5 milyar liraya ulaşacağını söyledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu hafta 1 milyar liraya yakın destek ödemesi yapacaklarını belirterek, “Bu yıl ocak ayından bu yana çiftçiye verilen toplam destek 3,5 milyar lira olacak” dedi.

Bakan Eker, Çubuk’ta kurulan Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemi (TARSEY) kapsamında kurulan Zirai Gözlem ve Ölçüm İstasyonunun tanıtım toplantısında, TARSEY’in dev bir proje olduğunu söyledi. Bu projenin dünyada ilk ve tek olduğunu ifade eden Eker, devletin ilgili tüm birimlerinin, üreticilerin, muhtarların, tüketicilerin bu sistemden istifade ettiklerini anlattı.

Türkiye’nin teknolojik düzeyini gösteren bu sistemin dünyaya pazarlanabileceğini belirten Tarım Bakanı Eker, sistem sayesinde marketteki ürünün üzerindeki etiketle ürünün nerede, nasıl ve hangi koşullarda üretildiğinin görülebileceğini kaydetti.

HAYVANCILIK, ÇAY VE FINDIK DESTEĞİ

Eker, tarımsal desteklere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Bu hafta 1 milyar liraya yakın destek ödemesi yapacaklarını bildiren Tarım Bakanı Mehdi Eker, “Bu yıl ocak ayından bu yana çiftçiye verilen toplam destek 3,5 milyar lira olacak. Bu hafta verilecek destekte hem hayvancılık hem de fındık ve çay destekleri var. Bu daha çok Karadeniz Bölgesini ilgilendiriyor. Biz, yılın ilk altı ayında toplam destek miktarının yüzde 70-75’ini ödemiş olacağız. Onun için programımızı yaptık” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum