28 Bin Memur Alınacak

28 Bin Memur Alınacak

Bakan Unakıtan, önümüzdeki yıl 7 bini üniversitelere olmak üzere kamuya toplam 28 bin yeni memur alacaklarını bildirdi.

Bakan Unakıtan, önümüzdeki yıl 7 bini üniversitelere olmak üzere kamuya toplam 28 bin yeni memur alacaklarını bildirdi. Önümüzdeki yıl çiftçiye de 5,5 milyar TL destek verilecek.Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, önümüzdeki yıl yükseköğretim kurumlarına 4 bin, diğer kamu kurumlarına da 21 bin yeni memur alımı için atama izni vereceklerini bildirdi. Unakıtan, ayrıca üniversitelere 3 bin yeni öğretim elemanı alınacağını söyledi. Buna göre önümüzdeki yıl kamu toplamda 28 bin yeni memur alımı yapacak.

İŞSİZLİK ARTABİLİR

Bakan Unakıtan, 2009 yılı bütçesini TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sundu. Küresel mali krizin Türkiye ekonomisini iki şekilde etkileyeceğini belirten Unakıtan, bu dönemde kredi imkanlarının daralarak borçlanma maliyetlerinin artacağını, ikinci olarak da işsizliğin artabileceğini söyledi. Unakıtan, bununla birlikte Türkiye'nin kriz tecrübesi olduğunu, aldıkları önlemlerle istihdamın maliyetlerini düşürdüklerini belirtti.

VAHİM OLURDU

Konuşmasında, “Bu krize büyük bütçe açığıyla yakalansaydık durum çok daha vahim olurdu” diyen Unakıtan, kurallı maliye politikasının önümüzdeki dönemde hükümetin en önemli önceliği olacağını, bütçe açığını ve kamu borç stokunu sınırlayan bir “kurallı maliye politikasını” önemsediklerini söyledi. Maliye Bakanı, “Bütçe açığına ve borçlanmaya sınır getireceğiz, bu kurallar küresel krizin etkisini en aza indirecektir” dedi.

GURBETÇİ PARASI İÇİN TASARI TAMAM

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Unakıtan, Türkler'e ait yurtdışındaki paraların yurda getirilmesini amaçlayan tasarının da bakanlar kurulunda imzalarının tamamlandığını, hafta başında TBMM'ye sunacaklarını bildirdi. Yurtdışından gelecek paralar için herkese yüzde 2 vergi uygulanacağını açıklayan Unakıtan uyuşturucu, insan kaçakçılığı ve terör dışında gelecek kaynağa ilişkin herhangi bir soru sormayacaklarını ve vergi incelemesi yapmayacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.