27. MAHMUTOĞLAN KÖYÜ ŞENLİĞİ YAPILDI

27. MAHMUTOĞLAN KÖYÜ ŞENLİĞİ YAPILDI

Mahmutoğlan köyünde, 27. Geleneksel Mahmutoğlan Köyü Şenliği yapıldı.

Programa Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı.

Mahmutoğlan Köyü Kalkındırma, Güzelleştirme, Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile köy muhtarlığı tarafından düzenlenen şenlik, köyün yanında bulunan çimlik alanda gerçekleştirildi. Şenlikte hasret gideren vatandaşlar, miniklerin oyunlarını ve uçurtma uçurmalarını izlerken, Halk Ozanı Aşık Hüseyin Çuhadır'ın söyledikleri türkülerle coştu. Ayrıca şenlikte Semah gösterisi ve ağalık seçimi de yapıldı.

Dernek Başkanı Halil Ayaz, "Bu gün köyden çeşitli yollarla ve çeşitli sebepler nedeni ile ayrılan insanları tekrar bir araya getirerek kaynaştıran, kültürlerimizi devam ettiren ve gurbettekilerin sılaya dönerek eş, dost ve akrabalarımızla buluşturan gündür. Bu şenliklerde aynı kültürden gelen insanların bir araya gelerek, hem eğlenmelerini hem de kültürlerimizi gelecek nesillere aktarmak istiyoruz" dedi.

Çubuk'ta ilk köy şenliğini Mahmutoğlan köyünün başlattığını söyleyen Köy Muhtarı Müslim Toprak ise her yıl daha çok katılımla şenliğin devam ettirileceğini belirtti. Şenlik kapsamında sabahtan akşama kadar her ailenin bir stantta yakın çevresi ile oturup sohbet ettiğini ve birbirlerine ikramlarda bulunduğunu anlatan Toprak, bu yılki ağanın şenliğe en yüksek katkıyı sağlayan Ali Rıza Yurdakul'un seçildiğini kaydetti.

Çeşitli yarışmaların yapıldığı şenlik süresince, gelen misafirlere meyve, yemek ve ayran da ikram edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.