24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Çubuk’ta ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Çubuk Atatürk Parkı’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende, parktaki Atatürk büstüne çelenk sunuldu.

Gün dolayısıyla Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde de Çubuk Hayri Aslan Mesleki ve Teknik Lisesi'nce program düzenlendi.

Program kapsamında ilçede yeni göreve başlayan 16 öğretmen ‘öğretmenler andını’ içti ve Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde rehber öğretmen olarak görev yapan ilçenin en genç öğretmeni Aysun Hansu, öğretmenler adına konuşma yaptı.

Bu yıl emekli olan öğretmenler adına konuşan emekli öğretmenlerden Mevlüt Topçu, yeni öğretmenlere tavsiyelerde bulunurken, öğretmenliğin sürekli olarak hem de karşılık beklemeden verme mesleği olduğunu kaydetti.

Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, öğretmenlerin toplumu nasıl etkilediğini anlatarak, ‘’Öncelikle bir öğretmenin ufku neyse toplumunda ufku o oluyor’’ diye konuştu.  

Öğretmenleriyle ilgili anısını anlatan ve geçtiğimiz ay kaybettiği okul müdürünü hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’da, öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek, ’’Öğretmenler bizim en kıymetli varlıklarımız. Onların hepsinin bu anlamlı günlerini kutluyorum’’ dedi.

Daha sonra konuşan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ise, günümüzde bir sürü okul yapıldığını ve içerilerinin en iyi şekilde donatıldığını belirterek, içerisinde iyi ve çalışkan öğretmenler olmadığı zaman binaların hiçbir şey ifade etmediğini söyledi.

Toplumun çalışkan ve idealist öğretmenlere her zaman kinden daha çok ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Şahin, ’’Gerçekten sokağın, ailelerin, insanların sizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Bunu neden söylüyorum haberleri izliyoruz, haberlere gerek yok kendi ilçemizde görüyoruz. Gerçekten aileler buhranlı, sokaklar sıkıntılı, öğrenciler problemli, herkes bir şeyin bağımlısı olmuş, ciddi sıkıntılar içerisinde boğuşan bir toplumun düzelteni de elbette öğretmen olmalıdır’’ diye konuştu.

Program daha sonra sırasıyla Çubuk Hayri Aslan Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri tarafından ‘Ben Öğretmen Olmak İstiyorum’ adlı oratoryonun sergilenmesi, öğretmenlerden Esra Cöngeri’nin ‘Özledin mi Beni’ isimli şiiri okuması, Kültür Bakanlığı Devlet Halk Topluluğu folklor ekibinin ‘Trabzon Yöresi’ gösterisi, ‘Öğretmen’ konulu kısa film gösterisi yapılırken, emekli öğretmenler tarafından oluşturulan ve koro şefini İsmail Akçapınar’ın yaptığı Öğretmenler Türk Halk Müziği korosu tarafından konser verildi.

Program ikramlıkların öğrenciler tarafından hazırlandığı ve öğretmenlere verilen kokteyle sona erdi.    

ogretmenler-gunu01-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.