23 NİSAN’A MUHTEŞEM KUTLAMA

23 NİSAN’A MUHTEŞEM KUTLAMA

Çubuk'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Şuayip YAMAN

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ülkede olduğu gibi, ilçemizde de yapılan etkinliklerle kutlandı.

Dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen kutlama programı renkli ve muhteşem görüntülere sahne oldu. İzleyicilerden ve protokolden tam not aldı.

Gösteriler törene katılan protokol ve veliler tarafından büyük ilgi gördü ve soluksuz izlendi. Etkinlikler veliler ve protokolden büyük alkış aldı.

Sunuculuğunu Bekir Yılmaz Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Pınar Uslu ile Teknoloji Tasarım Öğretmeni Şükrü Yılmaz’ın yaptığı Atatürk Parkı’ndaki ilk tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan’ın Atatürk Büstü’ne çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından buradaki törenler sona erdi. 

Bekir Yılmaz Ortaokulu bahçesindeki etkinlikler saat 10.00’da başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Milletimize özgürlüğün, bağımsızlığın ve egemenliğin yolunu açan, milli iradenin hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yıldönümünü kutluyoruz.

Milletimizin çelikleşmiş iradesinin, mücadele azminin özgürlük tutkusunun ifadesi olan meclisimizin aşıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, tarihimizde bir dönem noktasıdır. Bu tarih, hiçbir sömürgeci vesayetin kabul edilmeyeceğinin açık ilanı, sadece milli iradenin egemen olacağının açık sembolüdür.

Türkiye Büyük Millet Meclisi geleceğimizin en büyük teminatıdır. Bu güvencenin temel kaynağı da çocuklarımızıdır. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak bütün insanlık için barış çağrısıdır.

Bugün çocuklarımız dünya çocuklarıyla beraber dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verebiliyorsa bu mesajda, bu bayramı çocuklara armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal’in güçlü sesi vardır.  

Değerli misafirler, bu vesileyle bir iki hususu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Şu açıkça bilinmelidir ki, Yüce Milletimiz, Tarihin Öznesi olduğu hiçbir dönemde, bu gün yüzümüzü yere indirecek, hiçbir insanlık suçu işlememiştir. Sürekli veren el olmuş, bu ilkeyi canlı tutmuştur. Objektif tarihçilerde tasdik ediyor ki, Milletimiz Tarihin öznesiyken, sürekli iyiliğin, güzelliğin, adaletin sigortası olmuşlar. İnsanlığın sömürülmesine asla izin vermemişlerdir.

Milletimizin bu konumunu kaybetmesiyle birlikte, dünyanın da sigortası atmış, sancılı süreç artarak bu günlere gelinmiştir.

Türkiye Büyük Millet meclisimizin yeniden tarihin Öznesi olma isteğinin açık bir ilanı olmuştur.

Sevgili Çocuklar, Bizler de devraldığımız bu mirası koruyup geliştirmenin sizlere daha güzel bir dünya, daha aydınlık bir gelecek oluşturmanın gayreti içindeyiz.

Yüzünüz her zaman geleceğe dönük olsun, İnsanlık, milletimizin yeniden tarihin öznesi olmasını ummakta ve hasretle o günleri beklemektedir. Bunu asla unutmayınız.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin, çocuklarımızın ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Etkinliklere Geçildi:

Bekir Yılmaz İlkokulu 2-C sınıfı öğrencilerinden Hazel Kübra Karakaş, Hatice Kübra Demir ve Kemal Berkay Can “23 Nisan” adlı şiiri birlikte okudular.

Bekir Yılmaz Ortaokulu 8/D sınıfı öğrencisi Busenaz Koçak,  “Mustafa Kemal’in Kağnısı” adlı şiiri okudu.

Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi adlı piyes sergilendi.

Bekir Yılmaz Ortaokulu Öğretmeni Seda İskender Özdeş yönetiminde okul korosu ve hazırladıkları şarkılar dinlendi.

Bekir Yılmaz İlkokulu Sınıf Öğretmeni Arzu Bayburs yönetiminde Ortaokul öğrencileri Gaziantep Yöresi oyununu sundular.

Bekir Yılmaz İlkokulu sınıf öğretmeni Ahmet Candeniz yönetiminde 2/A sınıfı öğrencileri “Bayrak” Ront gösterilerini sundu.

Bekir Yılmaz Ortaokulu Beden Öğretmeni Seda Kaya yönetiminde 5. sınıf öğrencileri “Şemsiye Grubu” gösterilerini sundu.

Bekir Yılmaz İlkokulu Sınıf Öğretmeni Özlem Tarım yönetiminde 4/B sınıfı öğrencileri “Kafkas Yöresi” oyununu sundular.

Ödül Töreni’ne geçildi:

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bana 23 Nisan’ı Anlat” konulu resim yarışmasında dereceye giren ilkokul öğrencileri;

  1. Barbaros İlkokulu’ndan Elif Sude Kayahan’a,
  2. Özel Yükselen İlkokulu’ndan Ferzan Boğukoğlu’na,
  3. Sabiha Şaşmaz İlkokulu’ndan Hatice Nur Yeşil’e,

Mansiyon: Barbaros İlkokulu’ndan Doğukan Akpınar’a ödülleri İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan tarafından verildi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bana 23 Nisan’ı Anlat” konulu resim yarışmasında dereceye giren ortaokulu öğrencileri;

  1. Çubuk Ortaokulu’ndan Sena Nur Karamık’a,
  2. Türk Telekom Ortaokulu’ndan Sena Koç’a,
  3. Atatürk Ortaokulu’ndan Ümmü Gülsüm Soba’ya,

Mansiyon: Yavuz Selim Ortaokulu’ndan Furkan Nail Erciyes’e ödülleri İlçe Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Niyazi Murat Tiryaki tarafından verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bana 23 Nisan’ı Anlat” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren ortaokulu öğrencileri;

1.Yıldırım Beyazıt Ortaokulu’ndan Rabia Boşdurmaz’a,

2. Bekir Yılmaz Ortaokuul’ndan Şeymanur Altınok’a,

3. Sabiha Şaşmaz Ortaokulu’ndan Hüseyin Cenk Tutar’a, ödülleri İlçe Kaymakamı Cemal Şahin tarafından verildi.                 

Ödül töreni sonrası İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, “Böylesine güzel hazırlanmış bir Bayram da konuşmamak olmaz. Zengin içerikli ve özveri ile hazırlanmış bu programda emeği geçen; Okul Müdürü ve yöneticilere, öğretmen ve öğrencilere sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Bekir Yılmaz Ortaokulu Anasınıfı Öğretmenleri Gülseren Baycan, Nergiz Alenisoğlu, Sernur Hoşver, Burçin Fırat, Kübra Tüzün yönetiminde bütün öğrencilerin katılımıyla “Haydi Çocuklar” müziğiyle final gösterisinin ardından program sona erdi.

Bekir Yılmaz İlkokul ve Ortaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenledikleri gösterilerle izleyenleri mest etti. Programın yapımında emeği geçen başta Okul Müdürü Engin Önal olmak üzere okul yöneticilerini, öğretmenlerini, öğrencilerini ve diğer görevlilerini tebrik ediyorum. Keşke diğer okulların da bu programı   izleme imkanı olsa idi...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun...                              

23-nisan01-vert1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum