23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Çubuk'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Bu yılki kutlamalar soğuk hava ve kar yağışı altında yapılırken, ilçedeki kutlama programlarının büyük çoğunluğu iptal edildi.

Çubuk'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Bu yılki kutlamalar soğuk hava ve kar yağışı altında yapılırken, ilçedeki kutlama programlarının büyük çoğunluğu iptal edildi.  

Kutlamalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan'ın Atatürk Parkı tören alanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Buradaki törene, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Törene katılanlar daha sonra Çubuk İlköğretim Okulu kapalı spor salonunda devam eden kutlamalara eşlik etti. İlçedeki diğer okullardaki kutlamalar hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. 

Törene Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Hasan Hüseyin Karakuş, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, Ak Pati İlçe Başkanı Baki Demirbaş, CHP İlçe Başkanı Vural Cokcan, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Programa katılan velilere Türk Bayrağı dağıtılırken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çubuk İlköğretim okulu öğretmenlerinden Servet Kömürcü yaptı. Kömürcü, 23 Nisan'ın dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu vurguladı.

Sunuculuğunu öğrencilerden Suveybe Çoban ve Dilay Tunoğlu’nun yaptığı kutlamalar, öğrencilerin okudukları şiirlerle devam ederken, öğrencilerden Özge Can ‘Türk Çocuğu Diyor ki’, ‘Türkiyem’ isimli şiiri ve öğretmenlerden Gül İnan’ın öğrencileriyle hazırladığı Kırklareli Karşılaması' gösterisi büyük alkış topladı.

Daha sonra anaokulu öğrencileri ve birinci sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 'Damat Halayı', ‘Bayrak’  isimli gösteri sahnelenirken, öğrencilerden oluşan okul korosu çeşitli şarkılar seslendirdi. Miniklerden oluşan Ankara yöresi halk oyunları Seğmen gösterileri salondakileri coştururken, bazı velilerde oyunlara eşlik etti.     

Gösterilerin ardından Minikler Okçuluk Türkiye Şampiyonu İbrahim Yıldız’a, Minik Boks Dalında Türkiye 3’üncüsü olan Koray Korkmaz’a, Minikler Kickboks dalında Ankara 2’incisi Yusuf Mahmut Usta’ya ve okullararası düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında birinci olan öğrencilere Kaymakam Çenet ve protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Gösterilere katılan öğrencileri tebrik eden ve hatıra fotoğrafı çektiren Kaymakam Çenet, kutlama programının çok renkli ve güzel geçtiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.