23 Nisan Coşkusunu Sabinovlularda Yaşadı

23 Nisan Coşkusunu Sabinovlularda Yaşadı

Çubuk Belediyesi ve Slovakya’nın Sabinov ilçesi ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek dostlukları artırmak için kardeş şehir olma kararı almışlardı.

Yapılan ikili görüşmeler sonucu kardeş şehir protokolünü Türkiye için en anlamlı günlerden biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına denk getirilmesine karar verilmişti. Ulu Önder Atatürk"ün tüm dünya çocuklarına hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına katılmak için Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca"nın misafiri olarak Ankara"nın esenlik şehri Çubuk ilçesine gelen aralarında Sabinov Belediye Başkanı Peter Molcan ve eşinin de olduğu 37 kişilik grup Bayram sevincini doyasıya yaşadılar.



İlçede ilk defa yabancı konukların katıldığı 23 Nisan etkinlikleri muhteşem geçti. Gösterileri ile izleyicileri büyüleyen misafir grup, kendilerine gösterilen sıcak ilgiden çok memnun olduklarını belirttiler.



İlk Defa Bir Büyükelçi Geçiş Törenine Katılarak Yürüdü



Ankara 19 Mayıs Stadında yapılan gösterilere de katılan Slovakya Büyükelçisi ve Sabinov dan gelen çocuk grubu ellerinde Türk ve Slovakya Bayrakları ile geçiş törenine katıldılar. İlk defa bir büyükelçinin 23 Nisan da geçiş törenine katılması dikkatlerden kaçmadı. Daha sonra şeref turubünde çocuklar ile birlikte gösterileri izleyen Büyükelçi elinden Türk Bayrağını hiç bırakmadı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum