21 Ekim 1989'da Doğanlar Dikkat!

21 Ekim 1989'da Doğanlar Dikkat!

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği oylaması için seçmen listeleri güncelleştiriliyor. 21 Ekim 1989 ve daha önce doğanlar muhtarlıklara başvurarak listeye isimlerini ekletebilecek.


Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği takvime göre, referandumda oy kullanacak seçmen listeleri bugün saat 08.00’de muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Askıya çıkarılan listeler, 22 Temmuz milletvekili genel seçimindeki listelerden oluşacak. Herhangi bir nedenle listede yer almayanlar ile 21 Ekim 1989 tarihinde ve daha önce doğanlar muhtarlığa başvurarak, listeye isimlerini ekletecek.

Muhtarlık bölgesi askı listelerine veya daha sonra yapılan seçimlerde güncelleştirilen listelere herhangi bir nedenle yazılamamış olanlar, 21 Ekim 1989 tarihinde ve daha önce doğanlar, sürekli oturmak amacıyla başka bir muhtarlık bölgesine taşınanlar, kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlar ve özellikle Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunmayanlar, askerlikten terhis olanlardan listede kaydı bulunmayanlar, taksirli suçlardan hükümlü veya tutuklu olduğu halde listeye yazılmayanlar muhtarlıklara başvurabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.