2018 Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar

2018 Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar

Kurban Bayramı’na az bir sürenin kalması nedeniyle vatandaşlar 2018 yılı kurbanlık fiyatlarını merak ediyorlar. Kurban Bayramı arefesinin memurlar için tatil olup olmadığı da merak edilen konular arasında.

Bu sene de geçen sene olduğu gibi uzun bir tatil yapma fırsatı yakalaya vatandaşlar, 2018 yılı kapsamında toplamda 9 günlük bir tatil yapmış olacak.

Arefe günü tatil mi sorusu da merak edilen sorular arasında yer alıyor. 20 Ağustos Kurban Bayramı arefesi resmi tatil iken özel sektörde görev yapanlar için arefe günü yarım gün tatil olacak. Dileyen özel sektör çalışanı tam gün çalışıp yarım gün mesaisini de alabilecekler.

Kurban Bayramı yaklaşırken pazarlarda da satışlar başladı. Kurban Bayramı kurbanlık fiyatlarını öğrenmek amacıyla Ankara ili Çubuk kurbanlık satıcıları ile röportaj yaptık.

Ankara Çubuk küçükbaş hayvan satımı kapsamında Aydos Küçükbaş Hayvancılık sahibi Lokman Kılıç, küçükbaş hayvan fiyatlarının 900 – 1.300 TL arasında olduğunu belirtti. Sosyal medyada “aydoskucukbaskurbanlik” üzerinden detaylı bilgi alınabileceğini ekleyen Kılıç, bu sene satışların iyi olmasını bekliyor. Çubuk canlı hayvan pazarında büyükbaşlar ise 6 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.