2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi başladı

2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi başladı

Çubuk'ta 2014-2015 eğitim öğretim yılı, Çubuk Ortaokulu’nda düzenlenen tören ile açıldı.

2img_6184.jpgÇubuk’ta 2014-2015 eğitim –öğretim yılı açılış töreni Atatürk Parkı’nda ki Atatürk anıtına sunulan çelenk’in ardından Çubuk Ortaokulu’nda düzenlenen tören ile devam etti. Açılışa Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emin Tamtürk, okul müdürleri ve çok sayıda veli katıldı.

2img_6060.jpgSaygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan tören, okulun en genç Türkçe öğretmeni Nil Urans’ın konuşmasıyla devam etti.

Öğrencilerden Celal Mert Türkay’ın ‘Eğitim Derim’,  Elif Nur Türkay’ın ‘İlköğretim Haftası’ isimli şiirlerin okunmasının ardından Beray Yılmaz, Sena Eylül Özbek ve Elif Sıla Doğanay isimli öğrenciler tarafından keman dinletisi sunuldu.

Çubuk Ortaokulu halk oyunları ekibi tarafından sunulan gösterilerin ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan,  2013-2014 eğitim ve öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlar getirmesini temenni etti.

2img_6083.jpgYeni bir eğiti- öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Aslan, şunları söyledi:

2img_6083.jpg’’Malumunuz bizler insan üzerine çalışıyoruz. Toplum nezdinde de bu işleri yapanlar çok değerli kabul ediliyor. Bu da bize ayrı bir onur vermektedir. İnsan üzerine çalışmak sorumluluk getiriyor, zor bir iştir. Başka meslekte yapılan ufak tefek hataların telafisi mümkün olabilir ama insan üzerine çalışan mesleklerin hataları çok daha büyük sonuçlar olarak topluma yansır. Onun için titizleniyoruz. İşimizin gereği titizlenmek gereği duyuyoruz. Özellikle öznemiz öğrenci, hepimiz o öznenin etrafında dönüyoruz. Tüm organizasyonlar bu özne için hazırlanmıştır. Bu öznenin daha iyi eğitim alması, daha iyi insan olması için tüm bu organizasyonlar yapılmıştır. Ancak taktir edersiniz ki bu işi yalnız yapmıyoruz, bizimde paydaşlarımız var. Paydaşlarımızla eş güdümlü çalışırsak başarı kendiliğinden gelir’’ diye konuştu.   

2img_6112.jpgKonuşmaların ardından öğrenciler tarafından okula yeni başlayan öğrencilere ve protokol üyelerine çiçek dağıtıldı.

Okula giren Kaymakam Şahin ve Başkan Acehan ilk dersi başlatarak çocukların kitaplarını dağıttı. Bir süre çocuklarla sohbet eden Kaymakam Şahin, sınıf tahtasına 2014-2015 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını yazarak, öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi. Öğrencilerle hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle tören sona erdi.2img_6034.jpg

2img_6127.jpg2img_6135.jpg2img_6127-001.jpg2img_6141.jpg2img_6184.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum