2.500 veteriner ve mühendis alınacak

2.500 veteriner ve mühendis alınacak

2008'de, Tarım Bakanlığı KPSS sonucuna göre 720 adet Veteriner Hekim, 1780 adet Mühendis alacak


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2008 yılında personel alımına ilişkin bir takvim olup olmadığı konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesine Bakan Eker'den yanıt geldi.

Bakan Eker, 2008 yılına ilişkin bir takvim belirlemediklerini ifade ederek, Maliye Bakanlığınca 2500 adet pozisyonun (mühendis ve veteriner hekim) vize işlemi yapıldığı takdirde ÖSYM Başkanlığı'na personel alım bildirisi yapacaklarını kaydetti.

BBP Lideri Yazıcıoğlu'nun soru önergesi

Bilindiği üzere, bütçe kanununa göre bir önceki yıl boşalan kadroların yüzde ellisine atama hakkınız bulunmakta olup, ayrıca Başbakanlık tarafından kurumunuza 100 adet kadroya açıktan atama izni verilmiştir. Diğer taraftan, bu yılki KPSS sınavına 2 milyonun üzerinde adayın katılması beklenmektedir. Birçok aday için hayati bir önem taşıyan bu sınav öncesinde ve sonrasında adayların askerlik, evlilik, yeni bir iş gibi hayat planlamalarına yardımcı olmak açısından;

1. 2008 yılında, KPSS sonuçlarını kullanarak, hangi kadrolarda kaç adet memur ve kaç adet sözleşmeli (4/B) personel istihdam etmeyi düşünüyorsunuz?

2. Personel alımına ilişkin bir takviminiz var mıdır? Özellikle 4/B'li personel bağlamında, 2008 yılının hangi aylarında personel alımı planlıyorsunuz?

3. Eski KPSS sınav sonuçları geçerliliğini koruyacak mı? Personel alımında 2008 yılı KPSS sınavlarının yapılması beklenecek midir?

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yanıtı

1. Bakanlığımıza 2008 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Hükümleri doğrultusunda belirlenen açıktan atama ve kurumlararası nakil yoluyla personel alımı ile ilgili kontenjan sayısı 695 olup, bu kontenjan açıktan, naklen ve istifa sonrası atamalar ile KPSS'den kadrolu eleman alımlarında kullanılacaktır.
2008 yılı içerisinde, KPSS sonucuna göre 720 adet Veteriner Hekim, 1780 adet Mühendis olmak üzere toplam 2500 adet 4/B kapsamında sözleşmeli pozisyonda personel istihdam edilmesi düşünülmektedir.
2. 5747 sayılı Kanun gereği yeni kurulan ilçelere 86 adet memur, 43 adet hizmetli ve 43 adet şoför olmak üzere toplam 172 adet KPSS'den personel alımı için Devlet Personel Başkanlığı'na Bakanlığımızın talebi bildirilmiştir.
2008 yılında alınacak olan 4/B sözleşmeli personel için şu anda herhangi bir takvim belirlenmemiş olup, Maliye Bakanlığınca toplam 2500 adet pozisyonun (mühendis ve veteriner hekim) vize işlemi yapıldığı takdirde ÖSYM Başkanlığına personel alımı için bildirim yapılacaktır.
3. Sözleşmeli ve kadrolu personel alımında daha önce yapılan KPSS sınav sonuçlarının geçerlilik süresi Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenmekte olup, halihazırda bu konu ile ilgili herhangi bir karar bulunmamaktadır.


cafesiyaset.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.