19 Bin 726 Öğrenci Karne Aldı

19 Bin 726 Öğrenci Karne Aldı

2009-2010 Eğitim Öğretim Yılının Sona Ermesiyle 19 Bin 726 Öğrenci Karne Alırken, Kimi Sevinçten Kimi Üzüntüden Gözyaşı Döktü

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, 2009-2010 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 19 bin 726 öğrenci karne alırken, kimi sevinçten kimi üzüntüden gözyaşı döktü.

Çubuk ilçesi Türk Telekom  İlköğretim Okulu'nda yapılan törende konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, öğrencilere ve velilere seslenerek, öğrencilerin tatil dönemini boş ve gayesiz geçirmemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin ailelerinin birer aynası olduğunun altını çizen Toprak, eğitim ve öğretimin sadece okul ile kalmaması gerektiğini, ailelerin de öğrencilere destek olmaları gerektiğini söyledi.

Yaklaşık bin öğretmenin 29 okulda hizmet ettiği 2009-2010 eğitim öğretim yılında, ilçe genelinde 19 bin 726 öğrencinin karne aldığını söyleyen Toprak, 'Çubuk'ta ilk defa 'Eğitime Yüzde Yüz Destek' kapsamında Çubuk Belediyesi tarafından bu yıl çok büyük oranda destek aldık. Her konuda bizimle olan ve bize destek olan sayın Belediye Başkanımız Lokman Özden'e huzurunuzda öğrencilerimiz ve eğitimcilerimiz adına teşekkür ediyorum. İlçemizde eğitim ve öğretimin seviyesini yükseltmek adına her aşamada bizimle birlikte oldular' dedi

Konuşmasının ardından Toprak, okul birincisi Betül  Sarıkaya'ya karnesini ve başarı belgesini verdi.

Belediye Başkanı Lokman Özden de, kendilerinin sadece yol, su, kanal gibi hizmetler yapmadığını, bunlarla birlikte sosyal faaliyetler ve eğitim-öğretime de destek olduklarını belirtti.

Konuşmasında eğitim ve öğretimin hizmette her şeyin başında geldiğini anlatan Başkan Özden, 'Bugüne kadar yaptığımız tüm destekler ve yardımlar bundan sonrada artarak devam edecektir. Okul birincileri yavrularımızı Allah nasip ederse Slovakya'nın Sabinov şehrine göndereceğim. Taktir alanlara da sürprizimiz olacak. Biz ilçemizde başarının artması için çabalıyoruz. Her konuda ilçeler arasında bir numara olmak için çalışıyoruz' diye konuştu.

Daha sonra okul ikincisi Melek Kedilioğlu'na karnesini ve başarı belgesini veren Özden, öğrencilere iyi tatiller diledi.

İlk üçe giren öğrencilerin hediyelerinin verilmesinin ardından Türk Telekom İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin gösterileri sunuldu.Türk Telekom'daki karnelerin dağıtılmasının ardından Nezahet Onbaşı Anaokulu'nda karneleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak'ın ve şube müdürlerinin katılımı ile dağıtıldı. (HY-NÖZ) - ANKARA
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.