“15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA” YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ...

“15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA” YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ...

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında ilçemizde anma etkinlikleri düzenlendi.

Şuayip YAMAN

Eski başbakan yardımcısı ve Bölge Milletvekilimiz Prof. Dr. Emrullah İŞLER, Çubuk Kaymakamı İbrahim ÇENET, İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN,  beraberinde kamu-kurum amirleri ile sivil toplum temsilcileri ile birlikte “15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolaysıyla Şehitlik ziyaretinde bulundu. Şehit ailelerini ziyaret ettiler.

 

Etkinlikler, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Paşa Mezarlığı yanında bulunan “Çubuk Şehitler Anıtı”nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından hafızlar tarafından Kuran Tilaveti okunmasıyla başladı. İlçe Müftüsü tarafından dua okundu.

 

Şehit ailesi Ömer TAKDEMİR’ in Ankara-Çubuk Yakuphasan köyündeki “Dede Ocağı” ile Ankara-Kazan İlçesi’ndeki “Baba Ocağı” ziyaret edildi. Onların hal-hatırları soruldu, sorunları dinlendi. Yerine getirileceğine dair için sözler verildi.

 

Sorunlar arasında özellikle şehit yakınlarına verilen (anneanne, babaanne ve dedelerine verilmekte olup, kesilen kömür ve diğer nakdi) yardımların tekrar verilmesi/bağlanması ile bir yıl önce genişletilip bekletilen Yiğitli-Yakuphasan arasındaki toprak köy yolunun asfaltlanması ile ilgili sözler verildi.

 

Bu sözü Bölge Milletvekilimiz Prof. Dr. Emrullah İşler ile Belediye Başkanımız Dr. Tuncay ACEHAN birlikte verdiler. Ben de şahidim...

 

Aileler bu ziyaretten ziyadesiyle memnun oldu.  Bakalım sözlerin hangileri yerine getirilecek? Bekleyip göreceğiz...

 

Etkinlikler:

 

İlk etkinlik, Çubuk Şehitler Anıtı’nda yapıldı. Öğrenciler tarafından Kuran Tilaveti okundu.

 

Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki AVAN yaptığı konuşmada, “Kahraman Türk askeri, Türk polisi ve Türk halkı; Hain FETÖ’nün Tanklarına karşı, uçaksavar mermilerine karşı, helikopterlerine karşı göğsünü siper etmiş, ülkemiz, demokrasimiz ve bağımsızlığımız uğruna kahramanca mücadele etmiş bu uğurda kanını, canını ve birtakım uzuvlarını seve seve feda etmiştir.

 

Ülkemiz ve demokrasimiz için canlarını feda eden bu kardeşlerimiz aynı zamanda milli iradenin gasp edilmesine canlarını siper ederek engel olmuşlardır.

 

Bu vesile ile onları bir kere daha rahmet, şükran v e özlemle anıyoruz. Onlar kahramanlıkları ile demokrasi tarihimizin sayfalarında, milletimizin kalbinde unutulmaz yerlerini aldılar.

Bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar dilerim.”

 

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN, “ 15 Temmuz, Ülkemiz için önemli bir dönüm noktasıdır.

 

İç savaş ve bölünmeyi amaçlayan bu hainlik "tek bayrak, tek vatan, tek devlet ve tek millet" ülküsünü ortadan kaldırmayı da planlıyordu.

Eğer darbe gerçekleşseydi bir daha demokrasiden söz edemezdik. Dolayısıyla bu darbenin amacı doğrudan istilaya yönelikti ve hedef Türkiye Cumhuriyeti Devletiydi. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve milletimizin mücadelesi hain planı bozdu.

Tanka karşı, uçaksavar mermilerini karşı yürüyen 249 şehidimiz için bugünden itibaren etkinliklerde bulunacağız.

 

Bu vesile ile 15 Temmuz Şehidimiz Ömer PAKDEMİR’in mezarını ve ailesini ziyaret edeceğiz.

 

15 Temmuz direnişi, Milletin iradesine bir daha hiç kimsenin zincir vurmaya cesaretinin olamayacağının bir kanıtıdır.

 

Türkiye, 15 Temmuz 2016'da karanlık günlerinden birini yaşamıştır. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları, kendilerine emanet edilen silahlarla güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza acımasızca ateş açmıştır.

Türkiye çok önemli bir süreci aziz milletimizin ferasetli ve dik duruşuyla, canını ortaya koymasıyla atlattı.

15 Temmuz’un Yıldönümü için, ilçemizde hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecektir...”

“Çanakkale Şehitleri”  şiirini okuyarak konuşmasına başlayan İlçe Kaymakamı İbrahim ÇENET, “15 Temmuz günü Hakkari’nin Yüksek Ova ilçesinde görev yapıyordum.

15 Temmuz da; Çanakkale Zaferi’nde ne olduğunu gördük, duyduk. Aynı senaryo tekrar devam ediyor. Ülkemize karşı hain emeller peşinde koşanlar; Güney Doğu’da çukurlar açtılar.

DAEŞ, PKK dehşetini yaşadık.

Ama o çukurları onlara mezar yaptık.

En son FETÖ çetesini gördük. O zaman PDY ile de masaya oturmayacağız dedik. Oturmadık da..

15 Temmuz da FETÖ çetesinin hain kalkışmasını gördük. Tankları ve uçaksavarlarının mermilerine göğüs gerdik. O günün yegâne kahramanları millettir.

15 Temmuz’da “Kahramanlık Destanı” yazılmıştır. Milletimiz demokrasi dışı bir kalkışmaya karşı canını bir daha şehit vermiştir.

Eğer darbe gerçekleşseydi bir daha demokrasiden söz edilemeyecekti. Bu yüzden 15 Temmuz ülke için önemli bir dönüm noktasıdır.

Dünden bugüne tüm şehitlerimizi şükranla, özlemle anıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim...”

AK Parti Bölge Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İŞLER, “15 Temmuz Yeni Bir Diriliş Destanı”

15 Temmuz yeni bir “Diriliş Destanı” diye sözlerine başlayan İŞLER, “Arkamızda gördüğümüz şehitler bu ülkenin tapusudur.

“Söz konusu Vatansa gerisi teferruattır.”

Şundan emin olunuz ki, bu ihanet şebekesi çökertildikten sonra diğer ihanet şebekeleri de çökertilmeye başlandı. Terörün artık son çırpınışları. Bu ihaneti bitirdik, bitiriyoruz.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkede kardeşlik ve birlik yeniden tesis edildi. Bunun için bir, birlik ve kardeşlik içinde olacağız ve olmaya da devam edeceğiz.

21. yüzyıl Türkiye asrı olacak...

Coğrafyamızda büyük acılar ve çatışmalar var.

Ne hainlik yaparlarsa yapsınlar. Bizi sindiremeyecekler, bizi durduramayacaklar...

Bundan böyle terör Türkiye’nin kaderi olmayacak. Terörle yapılan 40 yıllık mücadelede son bir yılda yaptığımız mücadelede ki başarı tüm dünyaya örnek olmuştur.

Çubuk şehitliğimiz de kahramanlarımızı minnetle ve dualarla yâd ediyoruz. Türkiye'de bir daha bu tür darbelerin olmaması için bugünleri unutmamalıyız.” Dedi.

Protokol konuşmalarının ardından İlçe Müftüsü Muharrem GENÇ tarafından “dua” okundu.

 

15 Temmuz şehidi Ömer TAKDEMİR, ilçemize bağlı Yakuphasan Köyü’ndeki kabri başında anıldı.

 

Eski başbakan yardımcısı ve Bölge Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İŞLER başkanlığındaki heyet, ‘Şehitlik Anıtı’ndaki etkinliklerin ardından Gökçedere, Eğriekin, Yukarı Obruk, Yiğitli Mahalleri güzergâhını takip ederek Şehit Ömer TAKDEMİR’in mezarının bulunduğu Yakup Hasan Köyü’ndeki “Dede Ocağı’na ulaştı.

 

Köy mezarlığındaki şehidin mezarı ziyaret edildi. Hafızlar tarafından Kuran Tilaveti’nin okunmasının ardından İlçe Müftüsü Muharrem GENÇ tarafından dua okundu.

 

Buradan Şehit Ömer TAKDEMİR’in ‘Baba Ocağı’na gitmek üzere yola çıkıldı.

 

Şehit Ali ANAR’ın Mezarı da ziyaret edildi...

 

Kazan yolu güzergâhı üzerinde 15 Temmuz şehidi Ali ANAR’ın (08.01.1981-16.07.2016) Ahi Mahallesi Kabristanı’ndaki mezarı da ziyaret edildi.

 

(Şehit Ali ANAR, Kazan İlçesi’ne bağlı Ahi Mahallesi Muhtarı idi.)

 

Buradan Şehit Ömer TAKDEMİR’in ‘Baba Ocağı’nın bulunduğu Kazan ilçesine geçildi.

 

Heyet, Aile Ocağı’nda Şehit’in babası Nihat TAKDEMİR tarafından karşılandı.  Evde öğrenciler tarafından Kuran Tilaveti okundu. Aileye Kuran, Türk Bayrağı ile çeşitli hediyeler verildi.

 

Türk Kızılayı Çubuk Şubesi Başkan ve personeli tarafından etkinlikler boyunca katılımcılara; Su, lokum, gülsuyu gibi ikramlarda ikramında bulunuldu.

 

Yine Kaymakamlık, İlçe Müftülüğü ve İlçe Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli etkinlikler kapsamında destek ve katkılarını sürdürdüler...

 

ŞEHİT ÖMER TAKDEMİR KİMDİR?

 

15 Temmuz darbe girişimini, katıldığı bir düğünde iken öğrenen ve FETÖ hainlerine direnmek için hiç düşünmeden Akıncılar Üssü’ne koşan Ömer TAKDEMİR, şehitlik şerbetini tattığında henüz 20 yaşında idi. ( 05.08.1996-16.07.2017)

 

Darbeci hainlerinin Akıncılar Üssü’nün önünde vatanı için direnen halkı taraması üzerine şehit olan Ömer TAKDEMİR, 4 Ağustos 2016 tarihinde askere gidecekti.

 

Ailesine sık sık askere gidip, bir terörist öldürdükten sonra şehit olacağını söyleyen TAKDEMİR’e “Şehitlik”, henüz asker olmadan memleketi Ankara’da nasip olmuştu. 

 

Şehit Ömer TAKDEMİR, 20 yaşındaydı. Ailenin ortanca çocuğuydu. Özel bir firmada çalışıyordu. Askere gitmesine çok kısa bir süre kala FETÖ kalkışmasında Kazan’da verilen 9 şehidimizden biri olan TAKDEMİR, darbe girişiminin gerçekleştiği sırada düğündeydi.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın recep tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla dışarı çıkan ve babasından Akıncılar Üssü’ne gitmek için izin alan TAKDEMİR, saat 23:30’da evden ayrılmış. Sık sık babasını arayarak bilgi vermişti.

 

Akıncılar Üssü’nde vurulduktan sonra yanındaki arkadaşına sadece, “vuruldum” diyebilen TAKDEMİR, hastaneye götürüldüğünde şehit olmuştu.

 

Kazan’da bulunan Akıncı Üssü, 15 Temmuz darbe girişiminde rehin alma ve bombalama eylemlerinde bir nevi merkez olarak kullanılıyordu. Bunu öğrenen vatandaşlar Akıncı Üssü civarına gelerek saman balyalarını ateşe verdi ve uçakların görüş mesafesini daralttı. Ayrıca üs önünde toplanarak darbecilere karşı direndi. Vatandaşların sürekli kalabalıklaşması üzerine Üs’te bulunan darbecilerin yalım ateşi açması üzerine 5 vatandaşımız şehit düştü. Bu şehitlerin birisi de Ömer TAKDEMİR  idi.

 

Şehit Ömer TAKDEMİR, 16 Temmuz Cumartesi günü doğduğu yer olan Ankara-Çubuk Yakuphasan (Çubuk) Köyü’nde defnedilmişti.

 

Ömer TAKDEMİR’ in babaannesi Satı TAKDEMİR (70), Kurban Bayramı öncesi torununun mezarını ziyaret ettiğinde, “Seni askere gitti sandım. Bayram geldi de sen gelmedin yavrum Ömer’im” diye ağıt yakmış ve “Öldüğüne hala inanmıyorum. Askere gitti de gelecek  sanıyordum. Ama ne yapalım Allah’ın takdiri. Hem acılıyız, hem de gururluyuz. Al bayrak torunum Ömer’in başında dalgalanıyor” açıklamasında bulunmuştu.

 

Şehit Ömer TAKDEMİR’in ismi ilçemiz Ankara Bulvarı üzerinde bulunan bir Anadolu İmam Lisesi’ne verildi. 

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşi Emine ERDOĞAN, Şehit Ömer TAKDEMİR’in Kazan’daki baba ocağına giderek ailesine taziye ziyaretinde bulunmuştu...

1-vert-003.jpg2-vert-003.jpg3-vert-002.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.