15 Temmuz Mağduru Çocuklar İçin Şenlik Düzenlendi

15 Temmuz Mağduru Çocuklar İçin Şenlik Düzenlendi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) tarafından 15 Temmuz mağduru çocuklarla şehit ve gazilerin çocuklarına yönelik "Sihirli Dilek Kutusu" isimli çocuk şenliği düzenlendi.


Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları ve oyuncaklarla çocukların farklı iki gün geçirmesini sağlamayı amaçlayan etkinlikte çocuklar, atölye çalışmalarına katıldı.

Üniversitelerinde 70 öğrenciyi iki gün süreyle misafir edeceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Metin Doğan, çocuk üniversitesi kurmak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Projeye destek verenlere teşekkür eden Doğan, şöyle konuştu: 

"15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanımız, milletimiz, demokrasimiz için gözünü kırmadan darbeyi engelleyen kahramanlarımızın evlatları bizim canlarımızdır. Çocuklarımızın mutlu bir an geçirmesi için üniversitemiz tarafından Ankara Kalkınma Ajansı'nın vermiş olduğu destek ile çocuklarımıza yönelik hazırladığımız projeyle çeşitli etkinlikler düzenledik.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak şehit ve gazilerimizin çocuklarının toplumsal adaptasyonuna, eğitimlerine, sosyal yaşamlarındaki aktivitelerine katkı sağlayacak Çocuk Üniversitesi kurma yolunda bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bu proje için Ankara merkezli yerel yönetimlerle görüşmelere başladık. Sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle de canlarımıza özel projelere devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum