15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Çubuk'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

Etkinlikler, ilk olarak Yıldırım Beyazıt Mahallesindeki Çubuk Şehitler Anıtında saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Şehitlik anıtında yapılan programın ardından 15 Temmuz şehidi Ömer Takdemir, ilçeye bağlı Yakuphasan Mahallesi’ndeki kabri başında anıldı.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un yeni bir diriliş destanı olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkede kardeşlik ve birliğin yeniden tesis edildiğini belirten İşler, "Çubuk şehitliğimiz de kahramanlarımızı minnetle ve dualarla yad ediyoruz. Türkiye'de bir daha bu tür darbelerin olmaması için bugünleri unutmamalıyız." dedi.

Eğer darbe gerçekleşseydi bir daha demokrasiden söz edilemeyeceğini vurgulayan Kaymakam İbrahim Çenet de 15 Temmuz'un ülke için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Hafta boyunca ilçede çeşitli etkinlikler düzenleneceğini dile getiren Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da milletin iradesine bir daha hiç kimsenin zincir vurmaya cesaretinin olamayacağını kaydetti.

15 Temmuz 2016'da Türkiye'nin karanlık günlerinden birini yaşadığını anımsatan Acehan, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının, kendilerine emanet edilen silahlarla güvenlik güçleri ve vatandaşlara acımasızca ateş açtığını belirterek, "Türkiye çok önemli bir süreci aziz milletin ferasetli ve dik duruşuyla, canını ortaya koymasıyla atlattı."’ dedi.

İlçe protokolü ve beraberinde STK temsilcileri, şehit Takdemir’in mezarı başında dua ettikten sonra şehidin mahalledeki dedesinin evini ve Kahramankazan'daki ailesine ziyarette bulundu.

Anma programlarına, AK Parti ilçe Başkanı Baki Demirbaş, ilçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Metin, Hasan Hüseyin Karakuş, belediye meclis üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.