14 Şubat Pazartesi Mevlid Kandili

14 Şubat Pazartesi Mevlid Kandili

Çubuk İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Mevlid Kandili'nde program düzenleneceğini açıklayarak programa çubuk halkını davet etti.

Müftü Ali Canbolat, 14 Şubat'ta idra edilecek Mevlid Kandili programı hakkında bilgi vererek merkez Camii kebir de program düzenleyeceklerini ifade etti.Müftü Ali Canbolat, yaptığı açıklamada, 14 Şubat 2011 Pazartesi gününü Salı'ya bağlayan gecenin Peygamber efendimizin dünyaya teşrif ettiği Kutlu Doğum yani Mevlid Kandili olduğunu belirterek, "Mevlid kelime anlamı olarak; doğmak, doğum yeri ve doğum günü anlamına gelir. Alemlere rahmet olarak gönderilen ve yüce ahlak üzere olan Sevgili Peygamberimiz'in dünyayı şereflendirdiği bu geceyi gerek cennet vatanımızda gerek İslam aleminin her yerinde, soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın bulunduğu dünya coğrafyasında büyük bir sevinç, iman, heyecan ve samimiyetle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Canbolat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Mevlid Kandili'nde Sevgili Peygamberimiz'i sadece anlamak yeterli değildir. Toplum olarak onu daha iyi tanımaya, anlamaya, anlatmaya, onun sevgisiyle şekillenmeye, onun örnek ahlakını yeni nesillere aktarmaya ihtiyacımız var. Bütün insanların, son rahmet elçisi Sevgili Peygamberimiz'i daha iyi anlamaya, neslimizin onun çağlara ışık tutan sevgisine, kitabımız Kur'an-ı Kerim'i okuma, anlama, onunla ibadet etme ahlakını yaşamaya ihtiyacı unutulmamalıdır.En güzel şekilde kutlayacağımız mevlit Kandili etkinliğimize vatandaşlarımızı davet ediyoruz"dedi.

Açıklamada ayrıca, Merkez Camii Kebirde  yatsı namazından önce İlçe Müftüsü Ali Canbolat tarafından vaaz verileceği, namazdan sonra ise Mevlid-i Şerif okunacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.